Χάρτης αισιοδοξίας Week #4: Letting go… σταθερότητα & γαλήνη, της Άννας Σαρούκου

Δημοσιεύθηκε

Πώς προβλέπεται το “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital

Διαβάστε περισσότερα...
Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή η εβδομάδα ξεκινάει με λιγότερες ημέρες καθώς, αν όχι για όλους, για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου η Καθαρά Δευτέρα αποτελεί μέρα αργίας, μίνι εκδρομών ή απλά ξεκούρασης.

poems-about-inspiration

Με την έναρξη αυτού του –τυπικά- εργασιακού τετραήμερου αποχαιρετάμε τον Φλεβάρη και γενικότερα ότι θέλουμε να μείνει πίσω μαζί με τον φετινό χειμώνα. Η διάθεση μας έχει κάθε λόγο να βελτιώνεται καθώς η διάρκεια της ημέρας αυξάνεται διαρκώς απομακρύνοντας –έστω και με αυτόν τον απλό τρόπο- τις γκρίζες σκέψεις ή τους όποιους καθημερινούς προβληματισμούς.

Για το ξεκίνημα αυτού του άρθρου, όπως και του #happyproject week#4, ενδείκνυται να ανοίγεται κάθε πρωί το παράθυρο σας και να κοιτάτε με χαμόγελο τον ουρανό. Κι αν εκεί κοντά υπάρχει και κάποιο λουλούδι για να κλέψετε μια πολύχρωμη ματιά ακόμα καλύτερα! Ο ουρανός είναι ο καλύτερος οδηγός για να μας υπενθυμίζει πως όλα έρχονται και φεύγουν. Είτε πρόκειται για βροχερά σύννεφα, είτε για ένα καταγάλανο τοπίο ξέρουμε πως δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, εκτός από τον ήλιο που βρίσκεται πάντοτε εκεί και περιμένει τον χώρο για να σκορπίσει τις ακτίνες του. Αντιστοίχως, είναι μία καλή ιδέα να καλλιεργήσουμε κι εμείς τον δικό μας ήλιο, δηλαδή τα δικά μας φωτεινά σημεία. Όταν θα έρθει η κατάλληλη συγκυρία θα βρουν σίγουρα τον τρόπο για να εκδηλωθούν.

Αφηνόμαστε συνειδητά στην όμορφη ροή της φύσης και παραχωρούμε στον Φλεβάρη οτιδήποτε δε θα μας είναι χρήσιμο για το πέρασμα στο νέο μήνα. Επεξεργαζόμαστε τα όποια δεδομένα και κάνουμε μία επανεκκίνηση με εστίαση στους στόχους και στην εξισορρόπηση του πυρήνα μας. Αναζητάμε τον κέντρο μας, την πηγή της προσωπικής μας κινητοποίησης και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε οι ίδιοι τις προϋποθέσεις για την καλύτερη ομαλή λειτουργία της ίδιας μας της ύπαρξης.

Pure bliss… Πλάθουμε το βασικό υλικό με το οποίο θα νιώσουμε γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τα μελλοντικά μας βήματα ~εννοείται πως οι ηλιόλουστες μέρες ενδείκνυνται για νέα σχέδια~. Νιώθουμε την αβίαστη και ελεύθερη ροή ενέργειας μέσα μας. Αφουγκραζόμαστε τη γαλήνη και την αλλαγή που συντελείται στον περίγυρο μας.

Ξεκινάμε τον προσωπικό μας επαναπρογραμματισμό από την έναρξη της κάθε ημέρας. Αφού απολαύσουμε για λίγα λεπτά τη θέα του ουρανού απλώνουμε το στρωματάκι μας (ναι, ακόμα κι αν χρειαστεί να ξυπνήσουμε μισή ώρα νωρίτερα για να προλάβουμε!) και δουλεύουμε αρχικά από ύπτια θέση την περιοχή του κέντρου, την κοιλιά μας. Ενεργοποιούμε τον κατάδικό μας λαμπερό ήλιο με θέσεις όπως: viparita karani, pavanmuktasana ή και με μία δυναμική pranayama (bhastrika). Θέτουμε τις βάσεις για τη δημιουργική μας μεταμόρφωση. Επιτρέπουμε στην αίσθηση γαλήνης που αναβλύζει από μέσα μας να μεταδοθεί.

Χαμογελάμε στη νέα / μισή εβδομάδα! Happy project #4: Letting go & happiness is on the way // Σταθερότητα & Γαλήνη ~ Namaste!

Απαραίτητο soundtrack της εβδομάδας: Here comes the sun – Beatles
*Αν βρείτε και κάποιο ηλιοτρόπιο στο δρόμο σας μην διστάσετε να το στολίσετε στο ωραιότερο σημείο του σπιτιού. Για τις όμορφες, φωτεινές ημέρες!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα