Η δική μου βασιλόπιτα φέτος, είναι λίγο ”φορτωμένη”. Με μαστίχα, λεμόνι, πλούσια κρέμα τυριού, χρωματιστά μπιχλιμπίδια και όνειρα για ένα παθιάρικο 2015!
Το ”15” είναι γραμμένο με cranberries, εντελώς συμβολικά. Γιατί τα cranberries είναι μια πεντανόστιμη υπερτροφή και έτσι θέλω να είναι και η χρονιά μου. Υπερχρονιά με όλα τα καλά! Με πίστη στον εαυτό μου ότι μπορώ να καταφέρω πολλά, με έμπνευση και δημιουργικότητα, με όνειρα και ελπίδες!
Η δική μου βασιλόπιτα φέτος, αποτελείται από δύο αφράτα κομμάτια κέικ με λικέρ μαστίχας και ξύσμα λεμονιού που ενώνονται στη μέση με μια πλούσια κρέμα τυριού με τα ίδια αρώματα. Τα κάλυψα τρυφερά με την ίδια κρέμα και τα στόλισα με χρώματα! Η δική μου βασιλόπιτα φέτος, δεν έχει φλουρί, ξέχασα να βάλω. Και αφού καλυφθεί με την κρέμα, δεν μπορεί να σηκωθεί για να μπει από κάτω το φλουρί. Οπότε τη βάφτισα ”πρωτοχρονιάτικο κέικ”.
Η δική μου βασιλόπιτα φέτος, μπορεί να γίνει και δική σου. Αν ακολουθήσεις την γλυκιά μου συνταγή! Εσύ απλά, βάλε το φλουρί!
Κέικ μαστίχα – λεμόνι με κρέμα τυριού
Υλικά για κέικ διαμέτρου 23 εκ.
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σούπας baking powder
150ml λικέρ μαστίχας skinos
1 αβγό
150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150γρ βιτάμ λιωμένο
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
Για το σιρόπι:
200ml νερό
150γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
χυμό από μισό λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας
Για την κρέμα:
500γρ. τυρί φιλαδέλφεια
100ml λικέρ μαστίχας
150γρ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας παράλληλα με μίξερ χειρός στην χαμηλή ταχύτητα ή έναν αβγοδάρτη. Αδειάζουμε τον χυλό σε 2 ίδια στρογγυλά ταψάκια, τα οποία θα ψήσουμε ταυτόχρονα. Φροντίστε να είναι καλά τα ταψάκια για να ξεφορμάρεται εύκολα το κέικ ή βουτυρώστε και αλευρώστε τα καλά. Ψήστε τα στους 180 βαθμούς, στον αέρα, αφού προθερμάνετε καλά τον φούρνο, για περίπου 40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν αρκετά, πριν ξεφορμάρετε. Και αφήστε να κρυώσουν εντελώς, πριν τα σιροπιάσετε και τα καλύψετε με την κρέμα.
Για το σιρόπι, βράστε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Κάντε με το πιρούνι τρυπούλες πάνω στα κέικ και σιροπιάστε όσο είναι καυτό το σιρόπι.
Για την κρέμα, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να γίνει αφράτη. Σε μια ρηχή πιατέλα, βάλτε το ένα κομμάτι κέικ, απλώστε επάνω του μια γενναία στρώση από την κρέμα, καλύψτε με το άλλο κομμάτι κέικ και με μια σπάτουλα σιλικόνης, απλώστε την υπόλοιπη κρέμα, έτσι ώστε να καλύψει εντελώς τα κέικ. Στολίστε με ό,τι θέλετε εσείς και απολαύστε ακόμα και την επόμενη μέρα. Αρκεί να φυλάξετε την βασιλόπιτα στο ψυγείο, καλυμμένη με αλουμινόχαρτο.
Καλή χρονιά με νοστιμιά, χαρές και επιτυχίες!