Χαμός με τα γιαουρτάδικα πλέον, εντός και εκτός Αθηνών, με μοντέρνα μαγαζιά σε κάθε γειτονιά που σερβίρουν παγωμένο, αφράτο, λαχταριστό γιαούρτι με άπειρες επιλογές σε γαρνιτούρες, αλλά τα περισσότερα, κατά τη γνώμη μου, με μια τιμή παράλογα υψηλή. Γιαουρτάκι του Θεού είναι βρε παιδιά και μάλιστα πολλοί από εμάς το σνομπάραμε πριν γίνει μόδα στην παγωμένη εκδοχή του! Ναι, σαν ιδέα μου αρέσει, αφενός γιατί είναι ένα γλύκισμα με λιγότερες θερμίδες από ό, τι τα παγωτά που κυκλοφορούν και γιατί είναι κάτι πιο ελληνικό. Κατά τα’ άλλα, είναι κάτι που μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα και μόνοι μας, κάτι το οποίο θα μας κοστίσει πολύ φτηνότερα αλλά θα είναι και πιο νόστιμο γιατί θα χρησιμοποιήσουμε αληθινό, στραγγιστό γιαούρτι και όχι σκόνες και υποκατάστατα.
Φτιάχνουμε λοιπόν το δικό μας, σπιτικό frozen yogurt και απολαμβάνουμε με φίλους στη βεράντα ή το μοιράζουμε σε χάρτινα ποτηράκια και το παίρνουμε μαζί μας στη βόλτα. Μάλιστα πολύ ωραία ιδέα είναι να φτιάξουμε και απλά αυτοκόλλητα με το όνομα του καθενός πάνω στο ποτήρι ή με τη δική μας… «επωνυμία». Έτσι, για να περνάμε έξω από τα αντίστοιχα μαγαζιά και να τους τρελαίνουμε, να μην ξέρουν από πού το πήραμε το γιαουρτάκι!! Θέλει φαντασία το καλοκαίρι και παιχνίδια και γέλια και χαρές και παγωμένο γιαούρτι!!! Το συνηθίσαμε τώρα, δεν μπορούμε χωρίς αυτό!
Frozen yogurt με άρωμα εσπεριδοειδών
Υλικά:
200ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
3 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Χυμός από μισό λεμόνι
1 κουτ. σούπας ανθόνερο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σαντιγί, ρίχνουμε μέσα ενώ δουλεύει το μίξερ τα αρωματικά μας και προσθέτουμε το γιαούρτι, ενσωματώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε τον κάδο του μίξερ στην κατάψυξη και αφήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει το μείγμα μας. Βγάζουμε από την κατάψυξη και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί ο πάγος και να αφρατέψει το μείγμα μας. Ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ανά μισή ώρα για 2-3 φορές ακόμα. Σερβίρουμε όταν παγώσει εντελώς με γαρνιτούρες τις επιλογής μας. Αφήνουμε την φαντασία μας ελεύθερη!