Αλμυρό κέικ με ταμπεραμέντο!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Τι δήλωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, Κατερίνα Σταματελοπούλου

Τι δήλωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Παρότι υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος των ελληνικών επιχειρήσεων ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση των εργαζομένων, την καλύτερη αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα...

Το καλοκαίρι αποφεύγω το κέντρο της Αθήνας, αλλά όταν πηγαίνω, δεν χάνω την ευκαιρία να επισκεφτώ το αγαπημένο μου delicatessen, το ιστορικό μαγαζί ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ, στην πλ. Κλαυθμώνος. Μέσα από τη σελίδα τους στο facebook  μας ενημερώνουν καθημερινά για όλα τα νέα προϊόντα, νοστιμιές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, που έχουν κάτι το διαφορετικό!

Πριν λίγες μέρες, μου κίνησε την περιέργεια μια υπέροχη ισπανική, βραστή, ροδαλή γαλοπούλα με φιστίκι! Φινετσάτη, ζουμερή, με ταμπεραμέντο… πολύ του γούστου μου!! Ο Πάνος, ο ιδιοκτήτης, πάντα ευγενής, φιλόξενος και εξυπηρετικός, ήταν σίγουρος ότι η νοστιμιά της θα με κερδίσει! Πήρα λοιπόν το πολυπόθητο πακέτο και ανυπομονούσα να φτάσω σπίτι για να απολαύσω τη γαλοπούλα μου. Στη διαδρομή ονειρευόμουν διάφορα τετ-α-τετ μαζί της, πρώτα όμως θέλησα να τη δοκιμάσω σκέτη, με λίγο φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι και βούτυρο.

Να σας πω ότι γενικά τα αλλαντικά δεν είναι η αδυναμία μου, αλλά με τη γαλοπούλα έχω μια πολύ καλή σχέση και συχνά τη χρησιμοποιώ σε διάφορες συνταγές. Μου αρέσει σε πράσινες σαλάτες αλλά και στα ζυμαρικά, όταν θέλω να αποφύγω το πιο λιπαρό μπέικον. Ειδικά για καλοκαιρινές συνταγές είναι ιδανική!

Αυτή τη φορά, ήθελα να αξιοποιήσω το νέο αντικείμενο του πόθου μου σε κάτι διαφορετικό, κάτι που είχα να κάνω καιρό! Ένα αφράτο αλμυρό κέικ, υπέροχο σνακ για όλες τις ώρες!

Υλικά για το αλμυρό κέικ με ισπανική γαλοπούλα
2 αβγά
1 κουτ. γλ. Κοφτό ζάχαρη
2 κουτ. γλ. Αλάτι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
100 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο πιπέρι μαύρο και θυμάρι
150 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί τριμμένο
Μερικές φέτες γαλοπούλα χοντροκομμένες
Τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα ή σουσάμι ή διάφορους σπόρους

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα 2 αβγά στο μίξερ με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και αρχίζουμε πλέον να ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε ξανά, πιο απαλά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και το ενσωματώνουμε στο μίγμα μας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ νερουλή, αλλά σφιχτή. Ρίχνουμε και το τυρί, τις πιπεριές και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Βάζουμε το μίγμα μας σε λαδωμένη, μακρόστενη φόρμα, το πασπαλίζουμε με φρυγανιά ή σπόρους και το ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει. Φυσικά δεν ξεφορμάρουμε πριν κρυώσει εντελώς.
Τα αλμυρά κέικ είναι ένας ιδανικός τρόπος για να κάνετε το παιδάκι σας να φάει κάτι το οποίο σκέτο, δεν το προτιμά. Γενικά τα κέικ είναι ελκυστικά και προσφέρουν τη δυνατότητα για άπειρους συνδυασμούς, δίνοντας ξεχωριστό νόημα ακόμα και στα πιο αδιάφορα προϊόντα! Και φυσικά, πάντοτε θα είναι μια υπέροχη λύση για μπουφέ σε πάρτυ! Μην ξεχνάτε να παίζετε με τα υλικά και να βάζετε το δικό σας προσωπικό στυλ σε κάθε σας πιάτο!

eating-around

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα