Αισθητήρες υγείας και εφαρμογές κινητών για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Αισθητήρες υγείας και εφαρμογές κινητών για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Στην Γουχάν όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του Covid-19 αισθητήρες υγείας και εφαρμογές στα κινητά, ελέγχουν την μετάδοση του ιού παντού.

Στις περισσότερες πόλεις του κόσμου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την πρωτοχρονιά 2021 ήταν χωρίς κόσμο. Οι εικόνες όμως από την Κίνα εξέπληξαν με την λαοθάλασσα και τους ξέφρενους πανηγυρισμούς χωρίς προστατευτικά μέτρα. Πλέον, όλα μοιάζουν σαν να ξαναγύρισαν στην κανονικότητα. Η κινεζική κυβέρνηση χρησιμοποίησε κάθε πλευρά της τεχνολογίας και συνεργάστηκε με τους τεχνολογικούς γίγαντες  Alibaba και Tencent.

Έτσι, δημιουργήθηκε μια εφαρμογή για smartphone με τρεις χρωματικές κλίμακες πράσινο, κίτρινο και κόκκινο που αποτυπώνει την επιδημιολογική κατάσταση, σε πραγματικό χρόνο. Οι πολίτες συνδέονται στην εφαρμογή και την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση για να μπορούν να ταξιδέψουν, να κυκλοφορήσουν να διασκεδάσουν. Στα περισσότερα μέρη όπως εστιατόρια, εμπορικά κέντρα δημόσιοι χώροι και υπηρεσίες υπάρχουν σημεία ελέγχου μέσω της εφαρμογής. Μπορούν να εισέλθουν όμως μόνο οι πολίτες στους οποίους η εφαρμογή βρίσκεται στην πράσινη ένδειξη, μέσω του καθορισμένου QR. Όταν παρουσιάζεται κρούσμα σε κάποιον από αυτούς τους χώρους ειδοποιούνται όλοι όσοι πέρασαν από το σημείο, μέσω της εφαρμογής που αλλάζει σε πορτοκαλί χρώμα. Όταν κάποιος βρίσκεται στο πορτοκαλί χρώμα μπαίνει σε καραντίνα όσες μέρες χρειαστεί μέχρι να γίνει πάλι πράσινο. Με αυτό τον τρόπο η Κίνα έχει καταφέρει να μετριάσει την εξάπλωση του Covid-19 και τις επιπτώσεις του στην καθημερινότητα των πολιτών και ελέγχει την διασπορά καθημερινά.

 

 

 

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Piere Cardin: Ο φουτουριστής καλλιτέχνης της μόδας
Prev Piere Cardin: Ο φουτουριστής καλλιτέχνης της μόδας
Next Πως θα είναι το κινητό μας στην εποχή του 5G;
Πως θα είναι το κινητό μας στην εποχή του 5G;