Κάποτε αποφάσισα να κόψω εντελώς το ψωμί για ένα μεγάλο διάστημα, αντικαθιστώντας το με tortillas κι ένιωθα πιο ανάλαφρη, δεν φούσκωνα ποτέ με το φαγητό μου, ενώ διαπίστωσα ότι με ικανοποιεί καλύτερα γευστικά αυτή η επιλογή. Γιατί, αν δεν είναι από τα χεράκια μου το ψωμί, δύσκολα μου αρέσει.
Έπειτα, ξεχάστηκα πάλι και σταμάτησα τις tortillas χωρίς κανέναν λόγο κι άρχισα να παίρνω περισσότερο ψωμί του τοστ, αφού μάλιστα άρχισαν να κυκλοφορούν και κάποια που δεν μπαγιατεύουν ποτέ και είναι μαλακά κι αφράτα μέχρι την τελευταία φέτα, κάτι που εκτίμησα ιδιαίτερα!
Και να’μαι πάλι με τις tortillas μου σε κάθε καλάθι σε κάθε επίσκεψη στο super market, γιατί τις τρώω μανιωδώς με τα πάντα! Και ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτή μου την αγάπη, γιατί πραγματικά πρόκειται για ένα προϊόν που μπορείς να απολαύσεις με πολλούς τρόπους, σε γλυκά και αλμυρά πιάτα, πρωί-μεσημέρι-βράδυ, όπως σ’αρέσει!
Πρόσφατα σας έδωσα μια συνταγή για κρέπες στον φούρνο με tortillas και θέλω να τονίσω πάλι ότι έχετε το περιθώριο να αλλάξετε τα υλικά και να προσαρμόσετε τη συνταγή στα μέτρα σας, χωρίς κανέναν φόβο! Μπορείτε ακόμη να κάνετε τις κρέπες γλυκές. Γεμίστε τις με μερέντα, φρούτα ή τυρί κρέμα, τυλίξτε τις και περιχύστε τις με κρέμα γάλακτος και πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη και κανέλα. Αν θέλετε μια γλυκιά κρέμα τσάκα-τσάκα, προτιμήστε απλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε ελαφρώς την tortilla και γεμίστε την με ό,τι θέλετε, διπλώστε τη και σερβίρετε με σιρόπι ή μέλι.
Τις tortillas μπορείτε να τις απολαύσετε και ωμές, αν είναι φρέσκες. Δυστυχώς, δεν τις βρίσκω πάντα τόσο φρέσκιες. Προτιμώ τις El Sabor, γιατί δεν είναι κολλημένες μεταξύ τους, όπως διάφορες άλλες και βγαίνουν και σε μεγάλο, χορταστικό μέγεθος σε χαμηλή σχετικά τιμή.
Δοκιμάστε μια φορά να τις ψήσετε τόσο ώστε να γίνουν τραγανές- σκέτες ή πασπαλισμένες με μπαχαρικά- σαν nachos και βάλτε τις σε έναν μεγάλο δίσκο μαζί με διάφορα dips.
Και για να γυρίσω στην αρχική μου δήλωση, πιστεύω ότι είναι πιο ελαφριές από το ψωμί και σε χορταίνουν χωρίς να σε φουσκώνουν, παρόλο που μια tortilla έχει τις ίδιες θερμίδες με μια φέτα ψωμί του τοστ, γύρω στις 80 δηλαδή.
Τέλος, να σας πω ότι βρίσκω μονάχα ένα αρνητικό στις tortillas κι αυτό είναι η συσκευασία τους. Όλες είναι σε σακουλάκια που αν τα ανοίξεις, δεν ξανακλείνουν με κανέναν τρόπο και μπορεί εύκολα να μπει αέρας μέσα και να ξεραθούν. Η μόνη λύση είναι να τις ρολάρεις μέσα στο σακουλάκι και να τις κλείσεις με ένα λάστιχο, αλλά τότε μπορεί να τις βρεις σπασμένες όταν το ξανανοίξεις. Θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη πιο πρακτική συσκευασία, ίσως με ένα αυτοκόλλητο, ώστε να κλείνουν σωστά μέχρι να καταναλωθούν όλες.