Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Λίγη νοστιμιά… για το καλό! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Λίγη νοστιμιά… για το καλό! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Αυγ 26,2014 2 Σχόλια

flust.gr-γεύσεις

Πριν λίγες μέρες είχε γενέθλια το αγόρι μου, ο τύπος μου, ο άνθρωπος που αγαπώ. Κι όταν αγαπάς, προσφέρεις. Αυτό που μπορείς. Αν αυτό που μπορείς τρώγεται κι όλας, τότε ακόμα καλύτερα.

Όπως καταλαβαίνετε, μέσα στην καρδιά του Αυγούστου, δεν είχαμε πολύ κόσμο να καλέσουμε στο σπίτι, σκορπισμένοι όλοι, του έστελναν ευχές από θάλασσες μαγικές κι ονειρεμένες. Οπότε ήμασταν λίγοι στη βεράντα, αντιστρόφως ανάλογοι της ποσότητας φαγητού που ετοίμασα… (ακόμα τρώμε!)

Υποσχέθηκα να μοιραστώ με όλους τις συνταγές της βραδιάς, μη φανταστείτε κάτι εξεζητημένο και ουάου, ήταν απλώς όλα επιτυχημένα στην εκτέλεση, όπως τα είχα φανταστεί, και έμειναν όλοι ικανοποιημένοι.

Οι γρήγορες κρέπες

flust.gr-γεύσεις

Στην αρχή, σκέφτηκα να κάνω κανονικές κρέπες, με δικό μου χυλό, που όμως θα μου έπαιρναν πολύ χρόνο. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε και καύσωνες αυτόν τον καιρό και η κατάσταση στην κουζίνα ήταν οριακά υποφερτή. Οπότε, αν θες οπωσδήποτε κρέπες αλλά υπάρχουν διάφορα κολλήματα, δοκίμασε να τις φτιάξεις με έτοιμες tortillas. Τύλιξε σε ρολά τα υλικά που αγαπάς – εγώ έβαλα τυρί φιλαδέλφια, gouda, γαλοπούλα και ψιλοκομμένες πιπεριές – βάλε το ένα ρολό δίπλα στο άλλο σε ένα ταψάκι, στρώσε πάνω σε κάθε ένα από μια φέτα μπέικον και μην ξεχάσεις το μαγικό βήμα που θα σου χαρίσει αφράτες κρέπες και όχι στεγνές. Χτύπα 2 αβγά μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος και ρίξε το μίγμα πάνω στα ρολά, ομοιόμορφα. Αν θες, πασπάλισε με τριμμένο τυρί την επιφάνεια. Ψήσε τις κρέπες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ωρίτσα, μέχρι να ροδίσουν από πάνω, να δεις το μπέικον να γίνεται σκούρο και τα τυριά να λιώνουν. Απόλαυσε ακόμα και την επόμενη μέρα, πρωτού τις ζεστάνεις λίγο.

Το κλασικό ριζότο

flust.gr-γεύσεις

Γιατί να λείπει το ριζότο από ένα μενού; Αρέσει σε όλους, γίνεται εύκολα, βάζεις ό,τι θες μέσα, είναι χορταστικό. Δεν είχα όμως ρύζι για ριζότο, μόνο σακουλάκια για σπιρωτό πιλάφι. Δεν πειράζει, μην κολλάτε τώρα σε τέτοιες λεπτομέρειες, μια χαρά το ευχαριστηθήκαμε. Έβρασα πρώτα το ρύζι στα σακουλάκια, λιγότερο από ό,τι πρέπει. Τα έβγαλα από την κατσαρόλα και στο ίδιο νερό που έβραζε, έριξα ένα κουτάκι ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένες πιπεριές και μανιτάρια και το ρύζι χωρίς σακουλάκια. Το άφησα να πιει τον ζωμό και στο τέλος πρόσθεσα 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα για πιο πλούσιο αποτέλεσμα. Ανακάτεψα και σέρβιρα. Επίσης, τρώγεται και την επόμενη μέρα, το ίδιο ευχάριστα!

Κάτι πιο βρώμικο

flust.gr-γεύσεις
Αυτό το είχα σκεφτεί ένα βράδυ που το φαγητό μας δεν ήταν πολύ πλούσιο, ως συμπλήρωμα για να χορτάσουμε. Όλοι οι άντρες θα το λατρέψουν. Σε ένα ταψάκι, στρώστε μερικές φέτες μπέικον, απλώστε επάνω μπόλικες ροδέλες πιπεριάς, καλύψτε τις πιπεριές με φέτες ντομάτας και ψήστε το στους 200 βαθμούς για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν τα υλικά. Βγάλτε το ταψάκι από τον φούρνο και σπάστε μέσα μερικά αβγά, με προσοχή να μην διαλυθεί ο κρόκος. Ξαναβάλτε το ταψάκι στον φούρνο και ψήστε μερικά ακόμα λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί το αβγό και να ψηθεί ο κρόκος όσο επιθυμείτε εσείς.

Συνεχίζεται…

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+