Your world of Wordpress Themes, Wordpress Templates by WpDance

Home » γεύσεις » Ξεχωριστές γεύσεις από όλη την Ελλάδα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Ξεχωριστές γεύσεις από όλη την Ελλάδα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη Οκτ 15,2013 0 Σχόλια

Αυτόν τον χειμώνα, αποφάσισα να συγκεντρώνω κάθε τόσο όλες τις γεύσεις που με εντυπωσιάζουν, που μου αφήνουν κάτι νόστιμο να θυμάμαι και να σας τις παρουσιάζω μέσα από ένα κείμενο, συγκεντρωτικά, απλώς και μόνο γιατί νιώθω ότι αξίζει να τις γνωρίσει περισσότερος κόσμος. Εξάλλου, αυτό είναι το μότο μου: Τις νοστιμιές οφείλουμε να τις μοιραζόμαστε. Αλλιώς δεν έχουν καμία αξία!

37056_10201710248733655_1089152072_n

Σχεδόν καθημερινά βρίσκομαι μπροστά σε δεκάδες νέα προϊόντα και παραγωγούς, σε delicatessen και φούρνους και διαπιστώνω ότι διαθέτουμε γευστικούς θησαυρούς που είναι κρίμα να μην γνωρίζουμε. Είναι κρίμα να αρκούμαστε στα τυποποιημένα του σούπερ μάρκετ και είναι λάθος να μην δίνουμε την ευκαιρία σε νέες γεύσεις να μπουν στη ζωή μας. Ναι, θα μου πείτε ότι κάποια από αυτά που προτείνω είναι «τσιμπημένα» στην τιμή και δεν θα διαφωνήσω. Είναι σαν αυτό που λέει: όλα τα ωραία ή κοστίζουν ή παχαίνουν ή είναι παράνομα! Είναι και το άλλο: ό,τι πληρώνεις – παίρνεις! Κάποιες νοστιμιές δεν είναι για κάθε μέρα, είναι για ειδικές περιστάσεις, για μια γιορτή, ένα κάλεσμα, ένα δώρο στον εαυτό σου. Κάποια προϊόντα δεν μπορούν να βρίσκονται συνεχώς σε κάθε ελληνικό σπίτι, όμως όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να τα γευτούμε κάποια στιγμή στη ζωή μας και να έχουμε άποψη για αυτά. Ναι, πάρτε ένα απλό gouda για τα καθημερινά τοστάκια στη δουλειά αλλά δοκιμάστε και κάποια στιγμή ένα πιο ιδιαίτερο ιταλικό τυρί, με λάδι τρούφας για παράδειγμα. Το αξίζετε!

Ακόμη, μην βλέπετε κάποια ονόματα εστιατορίων και τρομάζετε! Ψάξτε το καλύτερα, μπορεί να έχουν βγάλει ένα πιο οικονομικό μενού το οποίο είναι κρίμα να μην εκμεταλλευτείτε! Μπορεί η περίοδος της κρίσης να έχει μειώσει τις εξόδους μας, όμως οι λίγες φορές που βγαίνουμε και πηγαίνουμε κάπου, μπορούν να είναι πιο ποιοτικές. Λίγες και καλές. Γιατί πριν 8 χρόνια δεν θα είχες την ευκαιρία να φας στο Βαρούλκο με 40 ευρώ το άτομο.

Αν κάνεις ένα παστίτσιο, πάρε misko, αλλά αν θες να γευτείς πραγματικό ζυμαρικό με φρέσκα και αγνά υλικά, πάρε Αριάδνη και πρόσθεσε μόνο ψητά λαχανικά επάνω και λαδολέμονο! Όλα τα αγαθά έχουν τη δική τους θέση στο τραπέζι μας και προορίζονται για κάποια χρήση στη μαγειρική. Κι αν μάθουμε να τα εκμεταλλευόμαστε σωστά και ακούμε λίγο περισσότερο τον ουρανίσκο μας, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι τρώμε τα καλύτερα, χωρίς να ξοδεύουμε μια περιουσία!

1390725_560423464013156_1040239945_n

Ο Παπαπαρασκευάς, διάσημος για τις καριόκες του, από την Ξάνθη, άνοιξε επιτέλους και στην Γλυφάδα! Μπορούμε πλέον όλοι να απολαμβάνουμε τα γλυκά του με το φρέσκο βούτυρο, τους σωστά καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και την βραβευμένη σοκολάτα του! Ναι, τα σιροπιαστά του μού άρεσαν περισσότερο από τις καριόκες, γιατί απλά τα πολύ σοκολατένια γλυκά δεν είναι του στυλ μου! Α. Παπανδρέου 13, Γλυφάδα

1390692_559770827411753_760723824_n

Στο α λα γκρεκ, ο σεφ Κωνσταντίνος Κωστάκης, Κρητικός στην καταγωγή, από τις 5 το πρωί ζυμώνει κι έπειτα βγάζει στη βιτρίνα του φρέσκες πίτες με τα πιο αγνά υλικά, κυρίως με γεύσεις από την πατρίδα του. Ελαφριές, ντελικάτες, σε χορταίνουν χωρίς να σε βαραίνουν, με ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας και μυρωδικά που σε ξυπνάνε το πρωί με τον καλύτερο τρόπο! Ακόμη, στο μικρό του μαγαζί με το εξαιρετικό γούστο θα βρείτε μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού από τα χεράκια του, όλα χωρίς συντηρητικά, γλυκά ψυγείου και παξιμάδια κάθε λογής! Αγ. Παρασκευής 65, Χαλάνδρι.

37056_10201710248733655_1089152072_n

Το πιο ενδιαφέρον άλειμμα ελιάς που έχω δοκιμάσει ποτέ! Με χιλιάδες κομματάκια μυρωδάτου αμυγδάλου να κάνουν την υφή του κάπως άγρια με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο και με τη ρίγανη να κάνει πολύ καλή παρέα με τον βασιλικό και όλα μαζί να σου προσφέρουν ένα προϊόν που στέκεται μόνο του πάνω σε μια φρυγανιά κι εσύ να νιώθεις ευτυχής σε κάθε μπουκιά! www.elaias-topos.com

IMG_20131013_163202

Το καλύτερο παστέλι που έχω φάει ποτέ!! Το βρήκα σε ένα delicatessen του duty free στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, πηγαίνοντας για Κρήτη! Παστέλι σε στικς, απολαυστικά τραγανό, ιδανικά μελωμένο με κρητικό μέλι και πραγματική σοκολάτα! Απλά μετανιώνω που δεν πήρα καμιά δεκαριά κουτιά! www.cretamel.gr

eating-around

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Εμμανουέλα Κόκκαλη

blogger at eating around
Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Εμμανουέλα Κόκκαλη

Add To TwiiterRetweet This Post item information on FacebookShare This Stumble ThisStumbleUpon This Digg ThisDigg This Add To Del.icio.usBookmark This
  • BizUpdate

  • Χορηγός Επικοινωνίας





  • Συνεντεύξεις

  • Εγγραφείτε στο newsletter μας

  • Facebook Watch: η νέα τηλεόραση είναι εδώ, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

    Facebook Watch
    » Διαβάστε περισσότερα
  • Συνεργαζόμαστε με:

  • Ιστορίες που δεν σου είπαν

  • Υποστηρίζουμε το WWF Ελλάς

  • The #flusttags

Google+