Zoom στην online επικοινωνία ενώ μένουμε σπίτι, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

Καθώς ο ιός Covid-19 έχει βάλει σε καραντίνα σχεδόν όλο τον πλανήτη μένουμε στο σπίτι απομονωμένοι αλλά καθόλου αποξενωμένοι! Όπως είναι φυσικό, αυτή την περίοδο έχουν αναδειχθεί (δυστυχώς με αφορμή μια πανδημία) οι απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου σε πλήθος εφαρμογών, με τον πλανήτη να κινείται στον ψηφιακό κόσμο την εποχή του κορονοιού και μια νέα πραγματικότητα να εισβάλει στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Η παγκοσμιοποιημένη κοινωνία μένει σπίτι της, σταμάτησε τα ταξίδια αλλά ευτυχώς εξακολουθεί να είναι global online, μπορεί να επικοινωνεί, να ενημερώνεται και να μοιράζεται στιγμές στα social media.

Η Zoom εφαρμογή

Και ενώ το διαδίκτυο έχει καταληφθεί από εκατοντάδες εφαρμογές που προσφέρουν υπηρεσίες εξ αποστάσεως εργασίας και εκπαίδευσης η Zoom  μονοπώλησε το ενδιαφέρον  με τις επιδόσεις της. Η εταιρία που ειδικεύεται σε video communications μέσω cloud πλατφόρμας, είδε σε μια μόνο μέρα 343,000 άνθρωποι να κάνουν download το zoom app.

Θέλοντας μάλιστα να συνεισφέρει και να διευκολύνει τους χρήστες, έχει αφαιρέσει το χρονικό όριο από βίντεο συνομιλίες χρησιμοποιώντας τη δωρεάν υπηρεσία Zoom για τις πληγείσες περιοχές της Κίνας. Ενώ, αποφάσισε να καταργήσει το όριο για οποιαδήποτε σχολεία K-12 που πλήττονται στην Ιαπωνία, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι δωρεάν βασικοί λογαριασμοί είναι επίσης διαθέσιμοι κατόπιν αιτήσεως στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Νότια Κορέα. Ο CEO της εταιρίας Eric Yuan είναι γνωστός για την δημιουργική σύνδεση που προωθεί ανάμεσα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άλλα ιδρύματα που έχουν ανάγκη προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση στις online video communications του Zoom. Η προσφορά του τώρα όμως αποκτά μεγαλύτερη σημασία στην παγκόσμια υγειονομική κρίση μιας και η εφαρμογή Zoom γίνεται ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία λογισμικού για την εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και μαθητές ή οι εκπαιδευτικοί, απλά, συμπληρώνουν ένα ηλεκτρονικό έντυπο χρησιμοποιώντας τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σχολείου τους και στη συνέχεια επαληθεύονται από το Zoom.

Όπως δήλωσε ο Yuan στο Forbes, η εταιρία του άρχισε να προετοιμάζεται για τεράστιες αλλαγές όταν ο ιός Covid-19 διέλυσε τις επιχειρήσεις στην Κίνα από τον Ιανουάριο. Μάλιστα, ανέφερε ότι το Zoom είχε εκπαιδεύσει το προσωπικό για τις απαντήσεις σε φυσικές καταστροφές, αν και η εταιρεία δεν είχε προβλέψει ότι μια τέτοια καταστροφή θα συνέβαινε από μια πανδημία. Ενώ σχολίασε ότι μετά από αυτή την κρίση οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι το να εργαστούν από το σπίτι, δεν είναι κάτι κακό.

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Facebook: Περισσότερος έλεγχος των προσωπικών δεδομένων
Next Euronews: Η ζωή στην άδεια Αθήνα