Το φεστιβάλ Γκλάστονμπερι 2024 τα “σπάει” ήδη
Το φεστιβάλ Γκλάστονμπερι 2024 τα “σπάει” ήδη

Δημοσιεύθηκε

Πώς προβλέπεται το “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital

Διαβάστε περισσότερα...
Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

Τα εισιτήρια για το φεστιβάλ Γκλάστονμπερι 2024 έφτασαν σε ανεπανάληπτα ύψη, και εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από μία ώρα από τη διάθεσή τους.

Η αξία των “μαγικών χαρτακίων” για το φεστιβάλ Γκλάστονμπερι 2024 ήταν 360 λίρες, και οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους αγοραστές ενώ ζήτησαν συγγνώμη από όσους δεν κατάφεραν να τα αποκτήσουν.

Μάλιστα με την ανακοίνωση της εξάντλησης στο X (πρώην Twitter) πρόσθεσαν πως την άνοιξη του 2024 θα υπάρξει επαναπώληση όλων των ακυρωμένων ή επιστρεφόμενων εισιτηρίων.

Ενώ, οι φήμες για τους επικεφαλής του 2024, όπως η Μαντόνα, η Ντούα Λίπα και οι Coldplay, διαψεύστηκαν πρόσφατα από τη συνδιοργανώτρια Έμιλι Ίβις.

Το φεστιβάλ αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2024. Στο προηγούμενο φεστιβάλ του 2023, επικεφαλής ήταν ο Ελτον Τζον και οι Arctic Monkeys με τους Guns N’ Roses.

Τι είναι το φεστιβάλ Γκλάστονμπερι

Το Glastonbury Festival,  γνωστό και ως Glasto, είναι ένα πενθήμερο φεστιβάλ σύγχρονων παραστατικών τεχνών που πραγματοποιείται στην Βρετανία κοντά στο Pilton του Somerset

Εκτός από τη σύγχρονη μουσική, το φεστιβάλ φιλοξενεί χορό, κωμωδία, θέατρο, τσίρκο, καμπαρέ, και άλλες τέχνες. Διάσημοι καλλιτέχνες περιοδεύουν στα μεγάλα στάδια, ενώ χιλιάδες άλλοι εμφανίζονται σε μικρότερες σκηνές  και χώρους εκδηλώσεων.

Ταινίες και άλμπουμ έχουν ηχογραφηθεί στο φεστιβάλ, ενώ έχει εκτενής τηλεοπτική και δημοσιογραφική κάλυψη.

Συμμετέχουν περίπου 200.000 άνθρωποι, με εκτενή υποδομή ασφαλείας, μεταφοράς, ύδατος και ηλεκτρο-εφοδιασμού.

Παρά τις περιστασιακές αυξήσεις θεατών το ρεκόρ των 300.000 ατόμων καταγράφηκε το 1994. Το περισσότερο προσωπικό του φεστιβάλ είναι εθελοντές, βοηθώντας το να συγκεντρωθούν εκατομμύρια λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Έχει θεωρηθεί ως ένα μεγάλο γεγονός στον βρετανικό πολιτισμό, εμπνευσμένο από  τους χίπις, και το κίνημα των ελεύθερων φεστιβάλ. Στηρίζει αυτές τις παραδόσεις στην περιοχή των Green Fields, περιλαμβάνοντας το Green Futures, το Stone Circle και το Healing Field.

Ο Michael Eavis φιλοξένησε το πρώτο φεστιβάλ το 1970, εμπνευσμένος από συναυλία των Led Zeppelin. Έγινε διακεκριμένο το 2023 με επικεφαλής τον Elton John και τους Arctic Monkeys και Guns N’ Roses.

Προφανώς με δεδομένο την εξάντληση ήδη των εισιτηρίων για το φεστιβάλ Γκλάστονμπερι 2024 οι διοργανωτές πάνε για νέα ρεκόρ

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα