Το dove ξορκίζει την τοξική επιρροή με ένα βίντεο

Το dove ξορκίζει την τοξική επιρροή με ένα βίντεο

Η τοξική επιρροή και ειδικά στους εφήβους και στους νέους αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο με αρνητικές συνέπειες.

Toxic Influence

Η Dove μας έχει συνηθίσει ευχάριστα με τα βίντεο της όπου μεταφέρει κοινωνικά θέματα με πολύ συγκινητικό τρόπο. Επανέρχεται λοιπόν και φέτος με το βίντεο «Toxic Influence» και θέμα τις τοξικές συμβουλές ομορφιάς.

Στο βίντεο βλέπουμε μητέρες και κόρες να συζητούν σχετικά με τις συμβουλές ομορφιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι μαμάδες τονίζουν με αφέλεια ότι οι κόρες τους έχουν αυτοπεποίθηση σε σχέση με το διαδίκτυο. Και οι κόρες αντίστοιχα δηλώνουν ότι επηρεάζονται θετικά από άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσω της τεχνολογίας deepfake οι μητέρες βλέπουν τους εαυτούς τους να δίνουν συμβουλές με τοξική επιρροή. Παίρνοντας τις συμβουλές που ποστάρουν διάφορες influencers. Και αυτό είναι σίγουρα σοκαριστικό. Και κάπως έτσι συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν ιδέα τι συμβαίνει στα παιδιά τους. Και το γεγονός  ότι οι περισσότεροι γονείς υποτιμούν πόσο επιβλαβείς είναι οι τοξικές συμβουλές ομορφιάς στα social media

Σύμφωνα με την εταιρία η καμπάνια έχει σαν στόχο να ευαισθητοποιήσει τόσο τους γονείς όσο και τους νέους για την τοξική επιρροή. Σκοπός οι γονείς να συνειδητοποιήσουν και να μάθουν τι ακούν τα παιδιά τους στα social media σχετικά με τα “πρότυπα ομορφιάς”. Αλλά και οι νέοι να διακόψουν την παρακολούθηση περιεχομένου που τους κάνει να αισθάνονται μειονεκτικά.

Η πίεση που νιώθουν οι νέοι με τα πρότυπα ομορφιάς που διαφημίζουν διάσημοι influencers, προκαλεί ψυχολογικά θέματα.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας, επτά στα δέκα κορίτσια ένιωσαν καλύτερα μη ακολουθώντας εξιδανικευμένο περιεχόμενο ομορφιάς στα social media.

Ενώ, η εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεργάζεται με influencers που απευθύνονται στα παιδιά. Αυτό άλλωστε διέπει και τους  νέους παγκόσμιους κανόνες μάρκετινγκ

Για να διευκολύνει τις συνομιλίες εντός των οικογενειών, η Dove έχει επίσης αναπτύξει ακαδημαϊκά προγράμματα  και εργαλεία. Με σκοπό να βοηθήσει τους γονείς να μπορέσουν να διαχειριστούν ουσιαστικές συζητήσεις σε καίρια ζητήματα με τα παιδιά τους.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev O Martin Luther king και Malcolm X στη σειρά Genius
Next Ο πρέσβης Hatem Atallah στο Flust, για την βιώσιμη Ευρώπη
Πρέσβης Hatem Atallah στο Flust, για την βιώσιμη Ευρώπη, Κατερίνα Σταματελοπούλου