Το ChatGPT έχει φωνή και σου μιλάει
Το ChatGPT έχει φωνή και σου μιλάει, Κατερίνα Σταματελοπούλου

Δημοσιεύθηκε

Κάθε αναβάθμιση του ChatGPT, μας φέρνει πιο κοντά σε εξελίξεις και εργαλεία για περισσότερη διαδραστικότητα με την ΤΝ.

Όπως η  δυνατότητα των χρηστών όχι μόνο να γράφουν αλλά να μιλούν και να συνεννοούνται με το chatbot με φωνή, καθώς και να χρησιμοποιούν εικόνες στη συνομιλία

Οι βελτιώσεις αυτές στο ChatGPT φαίνεται να το καθιστούν πιο ανταγωνιστικό στον τομέα της φωνητικής αλληλεπίδρασης και της αναγνώρισης εικόνων.

Επιπλέον, η δυνατότητα σύνθεσης φωνής από το ChatGPT ανοίγει προοπτικές για επιχειρήσεις όπως το Spotify για τη χρήση της σε διάφορες εφαρμογές, όπως τη μετάφραση podcast σε διάφορες γλώσσες.

Η ανταγωνιστική θέση της OpenAI στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης φαίνεται να ενισχύεται με αυτές τις εξελίξεις, καθώς η εταιρεία παρέχει πλούσια δεδομένα από χρήστες, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των AI μοντέλων της.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτά τα είδη βελτιώσεων στα τεχνητά νευρικά δίκτυα, όπως το ChatGPT, δημιουργούν ευκαιρίες για εφαρμογές που περιλαμβάνουν περισσότερες πτυχές της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, περιλαμβανομένης της φωνητικής και οπτικής αλληλεπίδρασης.

Η φωνητική αλληλεπίδραση είναι ένας σημαντικός τρόπος για τους χρήστες να αλληλεπιδρούν με την ΤΝ, και η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών φωνών μπορεί να προσθέσει μια προσωπική διάσταση στην αλληλεπίδραση.

Η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται συνεχώς, και η προσθήκη φωνητικής και οπτικής δυνατότητας στο ChatGPT αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών των χρηστών στον τομέα αυτόν.

Τι είναι οι λειτουργίες φωνής και η ανάλυση εικόνων στο ChatGPT

Το ChatGPT προσφέρει πέντε διαφορετικές φωνές για τις απαντήσεις του, που ονομάζονται Juniper, Ember, Sky, Cove και Breeze.

Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τη φωνή που προτιμούν για τις απαντήσεις.

Η δυνατότητα επιλογής από πολλές διαφορετικές φωνές και η δυνατότητα αναγνώρισης αντικειμένων σε εικόνες δίνουν αναμφίβολα περισσότερες επιλογές και δυνατότητες στους χρήστες.

Η δυνατότητα ανάλυσης εικόνων από το ChatGPT είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη, καθώς επιτρέπει στους χρήστες να παρέχουν πληροφορίες από φωτογραφίες και να λαμβάνουν ανάλυση της πληροφορίας σε σχέση με την ερώτησή τους.

Αυτή η δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς, όπως προγραμματισμό γευμάτων, αναγνώριση αντικειμένων, ανάλυση δεδομένων και άλλα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ακρίβεια της ανάλυσης εικόνων μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το περιεχόμενο της εικόνας και την πολυπλοκότητά της.  Το ChatGPT δεν είναι πάντα σε θέση να αναγνωρίσει ορισμένα αντικείμενα, ιδίως αν πρόκειται για σύνθετες ή δυσκολονόητες εικόνες.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, είναι πιθανό να βλέπουμε ακόμη περισσότερες βελτιώσεις σε αυτόν τον τομέα.

Οι νέες δυνατότητες του ChatGPT  είναι διαθέσιμες μόνο μέσω συνδρομής 20 $ Αγγλικά

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα