Το Α και το Ω μιας λέξης με νόημα…,της Αναστασίας Κορινθίου

Δημοσιεύθηκε

Το A και το Ω της ζωής μου η αγάπη, το δικό μου αλφαβητάρι η δική μου γλώσσα. Οι λέξεις το αγαπημένο μου παιχνίδι, σαν κυβάκια που φτιάχνεις πύργους στέρεους, καλύτερα από αμμουδερούς. Το Α και το Ω μου ένα ΑΓΑΠΩ… Α γαπ Ω!
Α γαπ Ω εσένα που μου μοιάζεις και σένα που δεν μου μοιάζεις. Τι κι αν είμαστε ίδιοι ή διαφορετικοί, αφού στην μοιρασιά θα τα βρούμε ψαρεύοντας κομμάτια από το σύμπαν που μας ενώνει.

Α γαπ Ω τον Έλληνα δίπλα μου που μοιράζομαι τους ίδιους φόβους, μα και τον φόβο του αλλοδαπού που με κοιτά στα χέρια. Ψωμί θα δώσω ή γροθιά;
Α γαπ Ω τον ήλιο γιατί με ζεσταίνει μα και την βροχή γιατί νοσταλγώ και εκτιμώ καλύτερα τότε την ζεστασιά.
Α γαπ Ω αυτήν την γιαγιά που μπροστά στο τηλεοπτικό μικρόφωνο, ξεσπά τον κατοχικό θυμό της που σιγόβραζε σαν κρασί χρόνια τώρα, μα και τον παππού που παίζοντας τάβλι παρηγορείται με τα ντόρτια, ελπίζοντας να φτάσει η σύνταξη για μια σοκολάτα στον εγγονό, που δεν τον φωνάζουν Αγησίλαο σαν αυτόν μα Άγη, γιατί Ευρωπαίοι είμαστε και οι Αγησίλαοι ανήκουν στο χτες.
Α γαπ Ω τον φοιτητή που τρώει στην φοιτητική εστία γιατί η μάνα του έχασε την δουλειά της και ο μπαμπάς του παίρνει 580 ευρώ οχτάωρο γιατί ο πρωθυπουργός μας είναι αποφασισμένος να σώσει την Ελλάδα και εμάς, με το έτσι θέλω.
Α γαπ Ω και τον άλλο φοιτητή που αρνήθηκαν να καταδώσουν οι καθηγητές και οι πρυτάνεις του, αρνήθηκαν να βάλουν την κουκούλα του Αρτέμη Μάτσα σαν νέοι δωσίλογοι.
Α γαπ Ω αυτόν που ακόμη ελπίζει και χαμογελά το πρωί, και λέει καλημέρες, καληνύχτες, σε αγαπώ ζωή, μα δεν μπορώ και να μην Α γαπ Ω τον άλλον τον αδύναμο αυτόχειρα που 3624 που είναι πια στην χώρα τούτη του Καβάφη και να μην νιώθω την θηλιά να με πνίγει στον λαιμό μου στην ώρα την στερνή τους, την ώρα όχι της αυτοκτονίας τους μα της δολοφονίας τους από τον αρχηγό της Μεσογειακής γειτονιάς μας. Α γαπ Ω τα παιδιά που ξεκίνησαν να γράφουν εξετάσεις ζωής, γιατί για αυτά ο κόσμος όλος ανοίγεται μπροστά τους όλο γλύκα, σαν και το παγωτό που θα φάνε μετά.
Α γαπ Ω τον γαλάζιο ουρανό και την σμαραγδένια θάλασσα γιατί αετοί και γλάροι ακόμη σουλατσάρουν αλήτικα και περήφανα σαν τραγούδι του Μάνου.
Α γαπ Ω γιατί κάποιοι ανακαλύπτουν χρυσάφι σε μια ματιά και δεν το ομολογούν ποτέ και όχι σε θησαυροφυλάκια εφτασφράγιστα σαν μυστικό που ειπώθηκε και έγινε είδηση.

Α γαπ Ω. Και αυτή είναι η δική μου αλφαβήτα.
Αυτή είναι η αλφαβήτα των ανθρώπων που χαιρετούν απλώνοντας το χέρι για μια αγκαλιά που γίνεται ουρανός. Άσε τους άλλους που απλώνουν το χέρι για χαιρετισμό προς τον ουρανό, να μισούν… Εμείς ΘΑ ΑΓΑΠΑΜΕ…

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα