Τέχνη και τεχνολογία μαζί στην μόδα και στην ομορφιά

Δημοσιεύθηκε

Σίγουρα η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό και έχει να κάνει με την κοινωνία κάθε εποχής και την εξέλιξη της στο χρόνο. Η μόδα και η ομορφιά κάνουν κύκλους συνέχεια προσθέτοντας κάθε φορά στοιχεία και έμπνευση από τις εκάστοτε εποχές.

Πλέον η μόδα έχει χάσει την μυστηριώδη αύρα του προηγούμενου αιώνα και έχει εναρμονιστεί με την τεχνολογία ενώ μέσω του διαδικτύου έχει γίνει προσβάσιμη από οπουδήποτε. Και μπορεί κάποτε να υπήρχαν κάποια στερεότυπα στα χρώματα και στους συνδυασμούς, πλέον, το στυλ και η μόδα επηρεάζεται και συνυπάρχει με πολλά διαφορετικά στοιχεία απελευθερωμένη από κάθε είδους κλισέ.

Η καλλιτέχνης φωτογράφος  Chen Man χρησιμοποιεί την τεχνολογία στη φωτογραφία γιατί πιστεύει ότι είναι το μέλλον της εικαστικής τέχνης. Μάλιστα, είναι σίγουρη ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι τόσο προηγμένη που μπορεί να δημιουργήσει τέχνη χωρίς την ανθρώπινη συμβολή. Η τεχνολογία AI δεν είναι περίπλοκη ή επιστημονική φαντασία και η  εφαρμογή της στην εικαστική τέχνη δεν χρειάζεται να είναι υψηλής τεχνολογίας. Ακόμα και οι απλούστερες εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών οφείλουν την ύπαρξή τους στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και οι εφαρμογές της θα διευρυνθούν ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

 

Όπως και οι συνομήλικοι της, η Chen Man έχει δει τεράστιες αλλαγές στην Κίνα και προσπάθησε να τεκμηριώσει τη βαθιά επίδραση που είχαν αυτές οι αλλαγές στη γενιά της, γνωστή ως balinghou, για όσους γεννήθηκαν μετά τη δεκαετία του 1980.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα