Τα νέα της Συνόδου στο Στρασβούργο, στις 15 – 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοσιεύθηκε

flust.gr-europe

Συζήτηση και ψηφοφορία για τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας
Οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα τεθούν επί τάπητος την Τρίτη το πρωί στη συζήτηση της ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο, ενώ θα ακολουθήσει ψηφοφορία επί της νομοθετικής συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος για το ελεύθερο εμπόριο.

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Νέων
Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τετάρτη το πρωί με εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα από τα κράτη μέλη σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Νέων.

Ρωσία: Οι επιπτώσεις του εμπάργκο στα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα
Οι ευρωβουλευτές θα θέσουν το απόγευμα της Δευτέρας ερωτήματα στον Επίτροπο Cioloş σχετικά με τα μέτρα που μπορεί να λάβει η ΕΕ προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες της να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο στις εισαγωγές φρούτων, λαχανικών, γαλακτοκομικών και κρέατος που προέρχονται από την ΕΕ.

Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα και η συνδρομή της ΕΕ
Οι ευρωβουλευτές, το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συζητήσουν την Τετάρτη τη συνεισφορά της ΕΕ στην αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική (Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, Νιγηρία και Σενεγάλη). Το ΕΚ θα υιοθετήσει σχετικό ψήφισμα την Πέμπτη.

Η απάντηση της ΕΕ στην κρίση σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη και Γάζα
Σε συζήτηση θα τεθεί την Τετάρτη το απόγευμα η απάντηση της ΕΕ στην τρέχουσα ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη και τη Γάζα καθώς και τα ζητήματα ασφάλειας που προκύπτουν στις περιοχές αυτές. Την Πέμπτη, οι ευρωβουλευτές θα υιοθετήσουν ψήφισμα για το Ιράκ και τη Συρία, καθώς και ξεχωριστά ψηφίσματα για τη Γάζα και τη Λιβύη

Προϋπολογισμός ΕΕ: Το Συμβούλιο παρουσιάζει τη θέση του για το 2015
Η Ιταλική Προεδρία του Συμβουλίου θα παρουσιάσει την Τρίτη τη θέση των κρατών μελών για το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2015. Θα προτείνει λοιπόν 145,08 δισ. ευρώ σε αναλήψεις υποχρεώσεων και 140 δισ. ευρώ σε πληρωμές. Αυτό μεταφράζεται σε περικοπές ύψους 522 εκατ. ευρώ στη χρηματοδότηση νέων έργων και 2,1 δισ. ευρώ στα κεφάλαια που προορίζονται για την πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών μέσα στο 2015.

Ενισχύσεις για απολυμένους σε Ελλάδα, Ισπανία, Ρουμανία και Ολλανδία
Η έγκριση για την παροχή βοήθειας σε εργαζομένους που απολύθηκαν από διάφορες βιομηχανίες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ολλανδία και τη Ρουμανία θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τετάρτη από την ολομέλεια του ΕΚ. Η βοήθεια από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) η οποία θα συμπληρώσει τις εθνικές προσπάθειες, μένει επίσης να εγκριθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών. Εισηγητής για την Ελλάδα είναι ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Γεώργιος Κύρτσος.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα