Συνταγές εμπνευσμένες από την γαλλική τεχνογνωσία στο Goût de / Good France

Δημοσιεύθηκε

To 1912 o Auguste Escoffier, δημιούργησε την εκδήλωση « τα Δείπνα του Επίκουρου », το ίδιο μενού, την ίδια ημέρα, σε πολλές πόλεις του κόσμου και με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό συνδαιτυμόνων. Ακολουθώντας αυτή την ιδέα  η πρωτοβουλία Goût de / Good France με 1500 Σεφ, 1500 μενού, 150 πρεσβείες σε 5 ηπείρους  και τη συμμετοχή εστιατορίων από ολόκληρο τον κόσμο, διοργανώνει  και φέτος στις 21 Μαρτίου 2016 το εγχείρημα Goût de / Good France, 1 δείπνο για τον εορτασμό της γαλλικής κουζίνας σε όλον τον κόσμο.

Το Goût de / Good France, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Alain Ducasse και του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς ανάπτυξης, προωθεί την τέχνη του ζην αλά γαλλικά, τα τοπικά προϊόντα και τον προορισμό Γαλλία. Περισσότερο από ποτέ, η γαστρονομία αποτελεί κεντρικό στοιχείο της τουριστικής ελκυστικότητας της χώρας.

Περισσότεροι από 1500 Σεφ στις 5 ηπείρους αποτείνουν και πάλι φόρο τιμής στην αριστεία της γαλλικής κουζίνας και τις αξίες του μοιράσματος, γύρω από ένα αφιερωμένο μενού, με συνταγές εμπνευσμένες από την γαλλική τεχνογνωσία. Τα εστιατόρια που συμμετέχουν καλούνται να διαμορφώσουν το μενού τους σύμφωνα με την παρακάτω ακολουθία: απεριτίφ και καναπεδάκια, ορεκτικό, κυρίως πιάτο(α), τυριά, επιδόρπιο(α), συνοδευμένα από γαλλικά κρασιά και σαμπάνιες.

Κάθε συνταγή θα είναι βασισμένη σε μια κουζίνα με λιγότερα λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι, συνδυάζοντας  την αρμονία μεταξύ καλού φαγητού και περιβάλλοντος. Η τιμή των μενού εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των εστιατορίων, ενώ καθένα τους καλείται να καταβάλει  5% των πωλήσεων σε μια εγχώρια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και του περιβάλλοντος…

Πέρα από τα εστιατόρια, οι γαλλικές πρεσβείες συμμετέχουν στο εγχείρημα διοργανώνοντας και εκείνες από την πλευρά τους δείπνο στις πρεσβευτικές κατοικίες.

 Από τις 28 Ιανουαρίου 2016, το σύνολο των συμμετεχόντων εστιατορίων παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα www.goodfrance.com, όπου ο καθένας μπορεί να δει τα εστιατόρια της πόλης ή της χώρας του ανά τις 5 ηπείρους. Πολλοί Σεφ έχουν ήδη καταχωρήσει στην ιστοσελίδα τα  μενού τους, κεντρίζοντάς μας τη φαντασία για τα πιάτα που θα απολαύσουμε στις 21 Μαρτίου. Στη συνέχεια, απλά κάνετε κράτηση στο εστιατόριο της επιλογής σαςΡαντεβού στις 21 Μαρτίου 2016 σε ένα από τα 1.500 εστιατόρια που συμμετέχουν στο Goût de / Good France για να απολαύσουμε τα μενού που προτείνουν οι Σεφ και να ανακαλύψουμε την τέχνη τους και τη δημιουργικότητά τους!

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα