Συλλογή αθλητικών παπουτσιών πουλήθηκε 25 εκατομμύρια δολάρια

Συλλογή αθλητικών παπουτσιών πουλήθηκε 25 εκατομμύρια δολάρια

Συλλογή αθλητικών παπουτσιών πουλήθηκε από τον οίκο Sotheby’s στο αστρονομικό ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία

Πρόκειται για  200 ζευγάρια αθλητικών παπουτσιών που σχεδίασε ο αείμνηστος Virgil Abloh έναντι 25,3 εκατομμυρίων δολαρίων αξία «ρεκόρ». Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών η πώληση είναι οκτώ φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση των 3 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συλλογή αθλητικών παπουτσιών Louis Vuitton και Nike “Air Force 1” σχεδιάστηκαν για το Louis Vuitton Άνοιξη-Καλοκαίρι 2022.

Η δημοπρασία σηματοδότησε την πρώτη φορά που τα αθλητικά παπούτσια κυκλοφόρησαν προς πώληση, ανέφερε ο οίκος Sotheby’s. Τα αθλητικά παπούτσια εξασφάλισαν σύνολο δημοπρασίας ρεκόρ για τη μόδα.

Ωστόσο, μεμονωμένα ζευγάρια sneakers έχουν υψηλότερη τιμή. Όπως ένα ζευγάρι Nike Air Ships που φορούσε ο σταρ του μπάσκετ Μάικλ Τζόρνταν, που πουλήθηκαν για 1,47 εκατομμύρια δολάρια.

Ο σχεδιαστής Virgil Abloh

Ο Abloh, ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής για τα ανδρικά ρούχα Louis Vuitton και ο πρώτος μαύρος καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας. Πέθανε τον Νοέμβριο σε ηλικία 41 ετών μετά από μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου για δύο χρόνια.

Τα μεγέθη των παπουτσιών κυμαίνονταν από 5 έως 18, με το ζευγάρι νούμερο 5 να εξασφαλίζει την υψηλότερη τιμή, στα 352.800 $. Δηλαδή πάνω από 23 φορές την υψηλή εκτίμηση των 15.000 $

Ο οίκος Sotheby’s είπε ότι έλαβε 10.000 προσφορές συνολικά με το 40% να είναι από την Ασία. Πάνω από τα δύο τρίτα από τους ενδιαφερόμενους ήταν ηλικίας κάτω των 40 ετών. Κάθε ζευγάρι πουλήθηκε με μια πορτοκαλί θήκη μεταφοράς Louis Vuitton από δέρμα taurillon.

Τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν στο Virgil Abloh “Post-Modern” Scholarship Fund. Είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει την εκπαίδευση μαθητών αφροαμερικανικής και αφρικανικής καταγωγής.

Ο Charles F. Stewart, Διευθύνων Σύμβουλος του Sotheby’s, δήλωσε για τη δημοπρασία “ρεκόρ”.  Σημειώθηκε “μεγάλη παγκόσμια συμμετοχή”, απόδειξη της κληρονομιάς του Abloh. Ότι είναι “ένας από τους πιο οραματιστές καλλιτέχνες και σχεδιαστές της γενιάς του, με ευρέως διαδεδομένη επιρροή.

Εκτός από σχεδιαστής μόδας στο Louis Vuitton, ο Abloh ίδρυσε την εταιρεία Off-White. Ήταν επίσης DJ και πρώην δημιουργικός διευθυντής στο πρακτορείο σχεδιασμού Donda. Που ανήκει στον Kanye West, που τώρα είναι γνωστός ως Ye.

Πλέον η Louis Vuitton, χαρακτηρίστηκε ότι έφερε μια νεανική δημογραφική απήχηση στη μάρκα. Και ότι θόλωσε τα όρια μεταξύ της υψηλής μόδας και του streetwear

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
GrowYourBusiness: Απομακρυσμένη Συνεργασία-Ψηφιακές Λύσεις Οργάνωσης Επιχείρησης
Prev GrowYourBusiness: Απομακρυσμένη Συνεργασία-Ψηφιακές Λύσεις Οργάνωσης Επιχείρησης
Next Ποιες είναι οι κορυφαίες δεξιότητες στο ψηφιακό μάρκετινγκ
Ποιες είναι οι κορυφαίες δεξιότητες στο ψηφιακό μάρκετινγκ, Κατερίνα Σταματελοπούλου