Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης που καθημερινά χάνονται ζωές εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης, η Αναστασία Κορινθίου θέλει αυτές οι ψυχές να μην γίνουν απλά στατιστικά νούμερα μιας εποχής έντονων προβλημάτων. Το νέο της βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο «ΣΟΥ τηλεφώνησα ΓΙΑ ΕΝΑ αντίο», θέλει να λειτουργήσει ως ένα κίνημα αντίστασης. Ο ήρωας μεγαλογιατρός, βιώνει μια κρίση και σε οικονομικό και σε ηθικό και σε αισθηματικό επίπεδο και διαλέγει την Μαραθούντα στο νησί της Σύμης, για να δώσει τέλος στην ζωή του. Λίγο πριν το τέλος νιώθει την ανάγκη για ένα τελευταίο αντίο και εκεί γεννιούνται τα μεγάλα ΑΝ της ζωής.
Η Αναστασία Κορινθίου μας είπε για το βιβλίο της:
“O θυμός με ώθησε να γράψω το βιβλίο! O θύμος μου που πάντα οι αυτοκτονίες γράφονται στα ψιλά των εφημερίδων. Aν είναι ποτέ δυνατόν οι ψυχές που φεύγουν όχι μετανάστες σε άλλη χώρα, μα σε άλλη διάσταση να γίνονται απλά νούμερα στατιστικής. Πιστεύω ότι ο θυμός μπορεί να βγάλει με τον βρασμό του εκπληκτικό αποτέλεσμα, σαν το κρασί, βράζει ο μούστος και γίνεται ζάλη, βράζει ο θυμός και γίνεται φωνή ανθρώπων με ψυχή και μνήμη και ευθύνη.”
“Το έχω αφιερώσει στις ψυχές αυτών που έφυγαν, το έχω αφιερώσει σε αυτούς που ακόμη ελπίζουν και πάνω από όλα σε όσους έχουν ακόμη το κουράγιο της προσφοράς, σε μια εποχή ζήτησης, σε μια χώρα που κάποιοι κάνουν τον ζήτουλα!
“Για τον αναγνώστη αυτού του βιβλίου θέλω να μην χαλαρώσει λεπτό, θέλω να προβληματιστεί να δει αλλιώς την ζωή του όχι σαν μέρες και μήνες και χρόνια, μα σαν στιγμές. Θέλω να μάθει να δίνει και να εισπράττει ευκαιρίες, να δικαιολογεί λάθη και κυρίως τα δικά του λάθη, να πιστέψει στο μαζί και όχι στο εγώ. Και το πιο σημαντικό να απαντά σε τηλεφωνήματα ζωής, να λέει γεια και αντίο και συγγνώμη και σ’αγαπώ!
“ Η επιλογή του ήρωα του βιβλίου εμπεριέχει και έναν συμβολισμό. Δεν είναι ένας τυχαίος μεγαλογιατρός, αλλά ο ορισμός του «για άλλα ξεκινήσαμε και αλλού καταλήξαμε.» Ο Νικόλας είναι όλοι αυτοί που κάποτε έτρεχαν σε πορείες για να αλλάξουν τον κόσμο και τελικά απλά άλλαξαν αυτοί. Ξεκίνησε να θέλει να σώζει ζωές και έγινε πλαστικός για να δημιουργεί ψευδαισθήσεις. Μέρος του life style, ιλουστρασιόν εξώφυλλο και σκούντημα στην Μενεγάκη. Ο συμβολισμός είναι πόσο εύκολα μπορεί να καταπιεί κάποιον το σύστημα σαν νανάκι, αφού τον γιγαντώσει πρώτα παίρνοντας τα καλύτερα κομμάτια του, της νιότης του, της αποδοτικότητας του, της πίστης του. Και πάνω από όλα αυτό που ήθελα όχι απλά να πω μα να ουρλιάξω, πόσο εύκολα μπορεί να προδώσουμε και να προδοθούμε από το χρήμα! Πόσο εύκολα μπορεί να προσπεράσουμε την αγάπη, τον έρωτα, την φιλία, για ένα μάτσο χαρτονομίσματα, στην εποχή του τίποτα.”
“Επειδή ακριβώς μιλώ σε αυτό το βιβλίο για ανθρώπινο πόνο, θεώρησα ανέντιμο να κερδίσω χρήματα από αυτό και έτσι επέλεξα να δώσω όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, στο κοινωνικό παντοπωλείο Ρόδου και να υπογράψει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης αντί εμού, το συμβόλαιο με τον εκδοτικό οίκο Ελληνική Πρωτοβουλία. Το βιβλίο παρουσιάζεται σε επίσημη πρώτη, το Σάββατο 8 Ιουνίου στην Αθήνα στο Πεδίον του Άρεως και στην Ρόδο η παρουσίαση θα γίνει στις 6 Ιουλίου.”