Έχω μεγαλώσει κι εγώ με άνθος αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ. Αγαπημένη γεύση παιδικών χρόνων που με κρατάει κοντά της μέχρι σήμερα. 30 χρονών κι ακόμα κάνω σαν τρελή για ένα μπολάκι μυρωδάτη κρέμα! Προτιμώ κυρίως το άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση σοκολάτα, που δε χρειάζεται βράσιμο. Τρώω άνετα 4 μπολάκια μονομιάς, είναι από τα καλύτερα γλυκά που μπορώ να απολαύσω μετά από ένα γεύμα ή το βράδυ όταν με πιάσει η λιγούρα. Αγαπούσα πολύ και τη γεύση φράουλα, αλλά δυστυχώς, έχει αποσυρθεί.
Τώρα που μεγάλωσα, στο άνθος αραβοσίτου σοκολάτα, προσθέτω λίγο Tia Maria για να γίνει πιο ”πικάντικο” και φυσικά μπισκότα πτι-μπερ, μπόλικα και σπασμένα μέσα, να παγώσουν μαζί με την κρέμα. Το έχω δοκιμάσει και με ξύσμα πορτοκαλιού και καμιά φορά βάζω και έξτρα κακάο ΓΙΩΤΗΣ στο χτύπημα, για ακόμα πιο έντονη γεύση σοκολάτας.
Την άλλη κρέμα που θέλει βράσιμο, την παίρνω μόνο το χειμώνα και προτιμώ τη βανίλια. Κάθε κουταλιά βγάζει μια ζεστασιά! Σήμερα την έφτιαξα λίγο διαφορετική. Πρόσθεσα στο γάλα που βράζει, 1 σφηνάκι λικέρ μαστίχας και ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψα με τη σκόνη και το κρύο γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και άφησα λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σέρβιρα με νιφάδες βρώμης. Υπέροχο!
Αλλά το πιο υπέροχο, είναι ότι πρόκειται για ένα πανεύκολο και πολύ οικονομικό γλυκό, με αξιόπιστη υπογραφή, το οποίο βρίσκεις πάντα στο ράφι του σουπερμάρκετ και το προσαρμόζεις στα γούστα σου.