Ψωμάκια – έρωτας!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

love

Όχι, δεν τον γιορτάζω τον Βαλεντίνο. Δεν έχω πει ποτέ ”χρόνια πολλά” αυτή τη μέρα, δεν περιμένω και δεν δίνω δώρα. Όμως, οι καρδιές είναι αγαπημένο μου μοτίβο, ειδικά στη μαγειρική. Και δεν θα ένιωθα καλά, αν δεν έφτιαχνα κάτι διαφορετικό για σήμερα, κάτι που να δείχνει πόσο ερωτευμένη είμαι με τη μαγειρική, κάτι που να σας δίνει μια ακόμα νόστιμη ιδέα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

ψωμακια

Φυλάξτε, λοιπόν, αυτή τη συνταγή, για όποια μέρα θέλετε, προσφέρετέ τη στον/στην αγαπημένο/η σας οποιαδήποτε στιγμή. Τα ψωμάκια γιαουρτιού είναι υπέροχα για πρωινό αλλά και για σνακ κάθε ώρα της ημέρας. Φάτε τα σκέτα ή κάντε τα σάντουιτς. Βάλτε τους λίγα ή πολλά υλικά στο ζύμωμα. Και μη διστάσετε να τα κάνετε γλυκά, αν το επιθυμείτε. Εγώ θα σας δώσω τη βάση και τη δική μου ιδέα. Εσείς, παίξτε με τα υλικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποτέλεσμα, θα το ερωτευτείτε!

Σε ένα μεγάλο μπολ, λοιπόν, βάλτε 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο (εγώ έβαλα αρωματικό Άριστον με σκόρδο) και προσθέστε σε αυτό το μίγμα ένα κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%. Ανακατέψτε καλά με μια σπάτουλα. Προσθέστε και 100γρ. γάλα και ζυμώστε με το χέρι, μέχρι να έχετε μια λεία και μαλακή ζύμη. Προσοχή να μη σκληρύνει, ας κολλάει και λίγο στα χέρια, δεν πειράζει. Ρίξτε στο τέλος 150γρ τριμμένο κίτρινο τυρί και ζυμώστε τα όλα μαζί. Πλάθετε μικρά στρογγυλά ψωμάκια με τα χέρια, τα βάζετε πάνω σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα, τα αλείφετε με κρόκο αβγού και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε τα πάνω στο ταψί για 10 λεπτά, πριν τα απολαύσετε!

Αν τα θέλετε γλυκά, βάλτε στο αλεύρι 100γρ ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, λίγη κανέλα και συνεχίστε την ίδια διαδικασία.

ψωμακια2

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα