Πότε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα πέσει στο διαστημικό κοιμητήριο

Πότε ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός θα πέσει στο διαστημικό κοιμητήριο

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) θα ολοκληρώσει την αποστολή του στο διάστημα και την λειτουργία του το 2030. Κατόπιν έχει προγραμματιστεί να τεθεί εκτός τροχιάς και να επιστρέψει στη γη με ελεγχόμενη πτώση στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η πτώση θα γίνει σε μια απόμερη περιοχή του Νότιου Ειρηνικού Ωκεανού, στο σημείο Νέμο, που ονομάζεται «διαστημικό κοιμητήριο». Σε αυτό το σημείο καταλήγουν οι διαστημικές συσκευές όταν λήγει η αποστολή τους και η διάρκεια ζωής τους. Το ανανεωμένο σχέδιο για τον Διεθνή Διαστημικό έδωσε στη δημοσιότητα η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA)

Βέβαια το διάστημα δεν θα μείνει χωρίς νέο ISS μιας και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020, θα έχει δημιουργηθεί ένας άλλος Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Αυτό προγραμματίζεται να γίνει με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ή και υπό τον πλήρη έλεγχό του. Η NASA σχεδιάζει να αγοράζει χρόνο σε αυτούς τους εμπορικούς διαστημικούς σταθμούς. Με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσει τα πειράματα μικροβαρύτητας, βιοϊατρικής έρευνας, ανάπτυξης τεχνολογιών, εκπαίδευση αστροναυτών κλπ

Η NASA έχει υπογράψει ήδη συμφωνίες με τρεις αμερικανικές εταιρείες, σύμφωνα με το πρακτορείο UPI, για να αναπτύξουν τους νέους διαστημικούς σταθμούς: Πρόκειται για τις Blue Origin (συμβόλαιο 130 εκατ. δολ.), Nanoracks (160 εκατ. δολ.) και Northrop Grumman Systems (126 εκατ. δολ.)

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Dolce&Gabbana: Βήματα προς την οικολογική μόδα- Όχι στη γούνα ζώων
Prev Dolce&Gabbana: Βήματα προς την οικολογική μόδα- Όχι στη γούνα ζώων
Next Πως μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα τους οι Έλληνες
Πως μοιράζονται τα προσωπικά δεδομένα τους οι Έλληνες