Πως Ουκρανή σχεδιάστρια μόδας διέφυγε από τον πόλεμο

Πως Ουκρανή σχεδιάστρια μόδας διέφυγε από τον πόλεμο

Ουκρανή σχεδιάστρια μόδας έζησε την φρίκη του πολέμου από την ρωσική εισβολή και αναγκάστηκε να διαφύγει στην Πολωνία

Η ιστορία της Irina Dzhus

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει εκατομμύρια πρόσφυγες ανάμεσα τους και η Irina Dzhus. Η Ουκρανή σχεδιάστρια μόδας αναγκάστηκε να διαφύγει από την πόλη της με τις γάτες της. Αλλά και ό,τι μπόρεσε να πάρει μαζί της από την νέα κολεξιόν της. Ό,τι χωρούσε σε μια βαλίτσα από τα ρούχα της κολεξιόν της «Physique» κατάφερε να τα σώσει.

Η κολεξιόν «Physique» χαρακτηρίζεται από έντονο ανδρόγυνο στυλ, με υλικά όπως μαλλί με πλέξη λάστιχο και τσαλακωμένη οργάντζα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DZHUS (@dzhus.conceptual.wear)

Η Irina Dzhus, είναι ιδρύτρια του ουκρανικού οίκου μόδας DZHUS και πλέον πρόσφυγας στη Βαρσοβία. Όμως προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της και να προωθήσει τις δημιουργίες της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DZHUS (@dzhus.conceptual.wear)

Τι λέει για τις στιγμές που έζησε

«Πέτρωσα απ’ τον τρόμο», μετά την έναρξη της εισβολής, λέει, μιλώντας στο Dezeen, η Dzhus. «Μέσα σε πέντε λεπτά, ετοίμαζα βαλίτσα. Τηλεφωνήσαμε στους συγγενείς μας να διαπιστώσουμε αν ήταν ζωντανοί. Σκεφτόμουνα ότι μπορεί να χρειαζόταν να κάνω μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια. Και με τρεις γάτες, μπορούσα να πάρω μόνο όσες αποσκευές θα είχα τη δυνατότητα να κουβαλήσω.

Το ταξίδι διαφυγής μας ήταν μια ακραία πρόκληση». Προς το παρόν, μαθαίνω την υποδομή της Βαρσοβίας καιπως θα προμηθευτώ υλικά για την παραγωγή. Το να πει κανείς ότι έχουμε μετεγκαταστήσει το στούντιο DZHUS θα ήταν υπερβολή. Για την ώρα, νιώθω πολύ τυχερή που έχω διαφύγει και έφερα μαζί μου τις τελευταίες δημιουργίες μας»

Αυτή την περίοδο η φίρμα Dzhus δωρίζει το «30 με 50%» των εσόδων από την πώληση αυτών των ενδυμάτων στην οργάνωση Come Back Alive. Μια οργάνωση που υποστηρίζει αυτούς που υπηρετούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.  Και στα καταφύγια ζώων Sight και Plyushka, καθώς και στην οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων UAnimals. Ενώ, η σχεδιάστρια περιμένει και άλλες δημιουργίες της  από συγγενείς της μέσω ταχυδρομείου.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Οι τιμές των διοδίων τώρα και στο Google Maps, Κατερίνα Σταματελοπούλου
Prev Οι τιμές των διοδίων τώρα και στο Google Maps
Next Ο Κόλιν Φερθ στην ιστορική ταινία "Operation Mincemeat"
Ο Κόλιν Φερθ στην ιστορική ταινία "Operation Mincemeat"