Πως αντιμετώπιζαν τα μοντέλα μεγάλου μεγέθους το 2003
Πως αντιμετώπιζαν τα μοντέλα μεγάλου μεγέθους το 2003

Δημοσιεύθηκε

Τα μοντέλα μεγάλου μεγέθους δεν αντιμετωπίζονταν πάντα με τον καλύτερο τρόπο αλλά μάλλον με πολύ υποτιμητικό.

Πίσω στο America’s Next Top Model 2003

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο του 2003 που δημοσιεύτηκε στο Reddit δείχνει τον απαράδεκτο τρόπο που οι κριτές αντιμετώπισαν ένα μοντέλο plus. Έτσι μετά από 20 χρόνια η εκπομπή βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.

Ας θυμηθούμε όμως ότι εκείνη την εποχή τα στερεότυπα της μόδας ήθελαν τα μοντέλα να είναι ανορεκτικά. Και θυμόμαστε το περιβόητο size 0 που ήταν όνειρο κάθε κοριτσιού τότε, ώστε να είναι στη μόδα. Στο πλαίσιο αυτό η εκπομπή America’s Next Top Model είχε ενσωματώσει όλες τις τάσεις  εκείνης της εποχής συμπεριλαμβανομένου και του size 0

Έτσι, όταν παρουσιάστηκε το μοντέλο  Robin Manning περιγράφηκε από τους κριτές ως μοντέλο plus size. Παρότι ο σωματότυπος ήταν στο βρετανικό νούμερο 10. Και μάλιστα οι κριτές έδειξαν αποστροφή και έκαναν υποτιμητικά σχόλια.

Μόλις ανασύρθηκε αυτό το παλιό βίντεο τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν χιλιάδες. Ενώ, δεν είναι η πρώτη φορά που επικρίνονται παλιά βίντεο του America’s Next Top Model.

Κάποια από τα σχόλια ήταν:

“Αν αυτό είναι ένα μοντέλο με μεγάλο μέγεθος τότε έχει πρόβλημα ολόκληρη η βιομηχανία.”

«Αυτή η εκπομπή υπήρχε καθαρά για να κάνει τις γυναίκες όλων των μεγεθών να αισθάνονται άσχημα για το σώμα τους».

Ενώ πολλοί επίκριναν τον τρόπο που παρουσίαζε η Tyra Banks την εκπομπή χαρακτηρίζοντας την σαδίστρια

Είναι βέβαια απίστευτη, βλέποντας το βίντεο, η αντίληψη εκείνης της εποχής για την εμφάνιση μιας γυναίκας και τα στερεότυπα της εποχής. Αλλά επίσης είναι ανακουφιστικό που μετά από 20 χρόνια έχουμε καταφέρει σε ένα σημείο, να αποδεχόμαστε το σώμα κάθε γυναίκας. Και να έχουμε εντάξει στη μόδα τα μοντέλα μεγάλου μεγέθους. Επίσης, ελπίζουμε στα επόμενα 20 χρόνια να μην χρειάζεται να συζητάμε για κάθε είδους στερεοτυπικές αντιλήψεις στις κοινωνίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα