Ποιός ήταν ο πιο «νεκρός» γάμος της Ιστορίας; του Βαγγέλη Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

1505477_659461347437905_1586119346_n

H πριγκίπισσα και μελλοντική βασίλισσα έφερνε μαζί της και την καμαριέρα της, την Ινές. Όμορφη η Ινές και από καλή οικογένεια, αριστοκρατική, και ας ήταν υπηρέτρια. Στο νέο της σπίτι την πριγκίπισσα περίμενε ο σύζυγος, ο διάδοχος του Πορτογαλικού θρόνου, πρίγκιπας Πέτρος.

Ακόμα όμως και στα 1340 οι πολλών χιλιάδων στρεμμάτων προίκες δεν μπορούσαν να κατευθύνουν κάποιες καρδιές. Ο γαμπρός δεν εντυπωσιάστηκε από την σύζυγο του, αλλά ξετρελάθηκε όταν είδε την Ινές, με την οποία δέθηκε αμέσως ενώ η βασίλισσα… πέρα βρέχει. Ο πατέρας του Πέτρου, βασιλιάς της Πορτογαλίας, πίστεψε ότι ήταν απλά μια νεανική τρέλα, συνηθισμένο φαινόμενο στα γεμάτα ίντριγκα και μοιχεία ευρωπαϊκά κάστρα. Αλλά έπεσε έξω. Ο έρωτας διαρκούσε πολύ, ανησυχητικά πολύ, ενώ η νόμιμη σύζυγος είχε πεθάνει και η ανάγκη για μια νέα γαλαζοαίματη ήταν επιτακτική. Έτσι πάρθηκαν τα πρώτα μέτρα: ο μπαμπάκας θα χώριζε το παράνομο ζευγάρι στέλνοντας την Ινές στην εξορία, προσπαθώντας παράλληλα να βρει μια καινούργια σύζυγο για το χάπατο το γιό του. Τζίφος. Τα παιδιά ήταν πολύ ερωτευμένα για να τους χωρίσει η απόσταση, ενώ ο Πέτρος διατυμπάνιζε πόσο ερωτοχτυπημένος ήταν σε όλη την οικουμένη.

Υπήρχε όμως και plan B: Τρία καλόπαιδα, ο Pero Coelho, ο Álvaro Gonçalves, και ο Diogo Lopes Pacheco χτύπησαν την πόρτα της Μονής Σάντα Κλάρα, όπου κρατούνταν η Ινές, μπούκαραν μέσα, την βρήκαν, τη γονάτισαν και της έσκισαν το λαιμό αφαιρώντας το κεφάλι της μπροστά στα μάτια του μικρού παιδιού της. Αντρίκια πράγματα. 3 άνδρες για να κόψουν το κεφάλι μιας 30χρονης μητέρας, έτσι για να είναι σίγουρο ότι πέθανε. Ε, τι να γίνει… ήταν διαταγή του βασιλιά για να ξεκολλήσει τον γιό του.

Όταν ο Πέτρος πληροφορήθηκε ότι αποκεφάλισαν την μοναδική του αγάπη, επικήρυξε τους δολοφόνους καταφέρνοντας μάλιστα να μπαγλαρώσει δύο από αυτούς. Αμέσως διέταξε να τους ξεριζώσουν την καρδιά δημοσίως μιας και, όπως έλεγε, αυτά τα καθάρματα δεν είχαν καρδιά αφού ράγισαν την δική του.

Το 1460 αφού είχαν περάσει 3 χρόνια από την άνοδό του στο θρόνο και 5 από τον θάνατο της αγαπημένης του Ινές, πήρε την απόφαση να νομιμοποιήσει τα 4 μπάσταρδα παιδιά που είχε κάνει μαζί της. Το Βατικανό όμως είχε αντίρρηση. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε παντρευτεί την Ινές, να ήταν ευλογημένος ο γάμος και νόμιμος στα μάτια του Θεού, καθότι οι παπάδες ήταν σε όλα τύπος και υπογραμμός. Τα πράγματα ήταν σκούρα για τον Πέτρο.

Ο Πετράν όμως δεν το έβαζε κάτω. Διέταξε να ξεθάψουν τον σκελετό της Ινές, να τον ντύσουν με μια βασιλική ρόμπα και να του φορέσουν βασιλικό στέμμα. Θα περίμενε τη νύφη στον Καθεδρικό ναό και με μια μεγαλοπρεπή γαμήλια τελετή θα έπαιρνε τελικά την γυναίκα που του στέρησε ο τσόγλανος ο πατέρας του. Όλοι οι ευγενείς και η Αυλή ήταν αναγκασμένοι να παραβρεθούν στον γάμο, δηλώνοντας υποταγή στη νέα βασίλισσα, φιλώντας το χέρι του πτώματος. Μετά από μια τέτοια τελετή κανείς δεν τόλμησε –ποιος θα μπορούσε άλλωστε;- να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των παιδιών του Πέτρου, ούτε καν ο Πάπας. Η Ινές μετά θάφτηκε στο Μοναστήρι της Αλκομπάσα, όπου αργότερα την συντρόφευσε και ο ίδιος ο Πέτρος. δίνοντας την υπόσχεση ότι θα είναι μαζί μέχρι το τέλος του κόσμου.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα