Οι οικοδεσπότες Airbnb στην Ουκρανία δέχονται απρόσμενη βοήθεια
Οι οικοδεσπότες Airbnb στην Ουκρανία δέχονται απρόσμενη βοήθεια

Δημοσιεύθηκε

Οι οικοδεσπότες Airbnb στην Ουκρανία βλέπουν τις κρατήσεις τους να αυξάνονται μετά από την εκστρατεία που ξεκίνησε σε όλο τον κόσμο

Με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία βοήθειας στους Ουκρανούς άμαχους που δοκιμάζονται σκληρά. Η εκστρατεία ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την οικονομική βοήθεια στους οικοδεσπότες Airbnb στην Ουκρανία.

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάνουν κρατήσεις σε σπίτια της Ουκρανίας που διατίθενται μέσω της της Airbnb. Είναι προφανές ότι κανένας τους δεν έχει σκοπό να ταξιδέψει τώρα στην εμπόλεμη Ουκρανία. Όμως, με αυτό τον τρόπο δίνουν οικονομική βοήθεια στους κατοίκους.

Ήδη έχουν γίνει κρατήσεις για περισσότερες από 61.000 διανυκτερεύσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Airbnb. Περισσότερες από τις μισές από αυτές έγιναν από Αμερικανούς, είπε ο εκπρόσωπος.

Μηνύματα συμπαράστασης στους Ουκρανούς

Ο κόσμος αφήνει μηνύματα συμπαράστασης στους Ουκρανούς οικοδεσπότες

Η έκκληση προς τους επισκέπτες να κάνουν κράτηση σε οικοδεσπότες Airbnb στην Ουκρανία ξεκίνησε διαδικτυακά. Το σχέδιο της εκστρατείας είναι οι υποστηρικτές να κάνουν κράτηση δωματίων όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε κοντινή ημερομηνία check-in για να εξασφαλίσουν ότι οι οικοδεσπότες θα λαμβάνουν γρήγορα την προμήθεια τους.  Η Airbnb συνήθως εκδίδει μια πληρωμή περίπου 24 ώρες μετά το check in ενός επισκέπτη.

Συστάσεις

Οι διοργανωτές της εκστρατείας προτρέπουν επίσης τους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι οι ενοικιάσεις γίνονται από ιδιώτες και όχι από εταιρείες.

Επίσης συνιστάται να διαβάσουν κριτικές για να βεβαιωθούν ότι ο οικοδεσπότης είναι νόμιμος και λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό.

Οικοδεσπότης της Airbnb στο Κίεβο, είπε ότι αυτή η κίνηση είναι πολύ ενθαρυντική παρότι είναι δύσκολο με τις τράπεζες της Ουκρανίας κλειστές να λάβουν τα χρήματα σύντομα.

Η Airbnb παραιτείται από τα τέλη επισκέπτη και οικοδεσπότη

Η Airbnb είπε ότι προσφέρει προσωρινή στέγαση σε γειτονικές χώρες σε έως και 100.000 Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω της ρωσικής εισβολής. Επίσης, παραιτείται από τα τέλη φιλοξενουμένων και φιλοξενουμένων στη χώρα.

«Είμαστε τόσο ταπεινωμένοι από την εμπνευσμένη γενναιοδωρία της κοινότητάς μας αυτή τη στιγμή της κρίσης», δήλωσε ο Haven Thorn, εκπρόσωπος της εταιρείας. Ζήτησε από όσους είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν φιλοξενώντας Ουκρανούς ή κάνοντας δωρεές στις προσπάθειές τους να επισκεφτούν τον ιστότοπο της Airbnb για περισσότερες πληροφορίες.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα