Οι Κουβανοί επανεφεύρουν τις επιχειρήσεις τους με καινοτόμους τρόπους

Με την πανδημία να έχει χτυπήσει κόκκινο στην Αβάνα, οι επιχειρηματίες της Κούβας προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική ύφεση.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που με εφευρετικότητα βρήκαν καινοτόμους τρόπους για να αντέξουν. Από το delivery εξωτικών κοκτέιλ μέχρι την παρασκευή βιολογικών καλλυντικών με παράδοση κατ οικον, οι Κουβανοί ανεβαίνουν στα ποδήλατα τους και ψάχνουν νέους τρόπους για να αυξήσουν το εισόδημα τους.

Η Αβάνα μπήκε πρόσφατα σε lockdown για δεύτερη φορά, ενώ φέτος, η τουριστική βιομηχανία της Κούβας που αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ γνώρισε ιστορική  πτώση. Πλέον, πολλές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και άλλες ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Εκτιμάται ότι 250.000 άτομα στον ιδιωτικό τομέα – τα περισσότερα από τα οποία συνδέονται με τον τουριστικό τομέα – έχασαν τα περισσότερα αν όχι όλα τα εισοδήματά τους από τον Μάρτιο.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η πιο ανατρεπτική επίδειξη μόδας από τον οίκο Moschino
Next Βραδιές κινηματογράφου με φίλους στο Facebook και το Watch Together