Ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης προτείνει τι να διαβάσουμε, της Χριστίνας Καλογεροπούλου

Δημοσιεύθηκε

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Η προστασία της βιοποικιλότητας της Γης είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Μια νέα έρευνα προτείνει την κρυογονική διατήρηση βιολογικού υλικού στους σκιασμένους κρατήρες του φεγγαριού.

Διαβάστε περισσότερα...
Παρίσι 2024: Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους Ολυμπιακούς

Παρίσι 2024: Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους Ολυμπιακούς

Έναν αιώνα μετά τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, η κλιματική αλλαγή έχει μεταμορφώσει την πόλη και τους αγώνες. Ιστορική Αναδρομή: Παρίσι 1924 Στις 12

Διαβάστε περισσότερα...

6091244219_d272914f00_z

Σκεφτείτε πως βρίσκεστε σε ένα λιμάνι. Μπροστά σας βλέπετε πλοία που μπορούν να σας ταξιδέψουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και στο χέρι σας κρατάτε ένα εισιτήριο, με το οποίο μπορείτε να ταξιδέψετε όπου θέλει η ψυχή σας. Κάπως έτσι είναι τα βιβλία. Το καθένα είναι μια ευκαιρία για ένα ταξίδι του νου, δίχως κανένα απολύτως όριο. Κολοσσοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας υπόσχονται ταξίδια πέρα από κάθε φαντασία και προσδοκία. Βιβλία που μπορούν να συγκλονίσουν και να ταράξουν τον κόσμο μας. Λέξεις που μπορούμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας προνομιούχους εάν τις έχουμε διαβάσει.

«Κλασικό είναι αυτό που όλοι ήθελαν να το ξέρουν, αλλά κανείς δεν κάθεται να το διαβάσει.» έχει πει ο Mark Twain, και δεν έχει άδικο. Πόσα αριστουργήματα δεν έχουμε μπει καν στη διαδικασία να αναζητήσουμε, πόσο μάλλον να τα διαβάσουμε; Όμως, αλήθεια, εάν ρωτήσουμε σημερινούς Έλληνες συγγραφείς, πολυταξιδεμένους, ποια βιβλία άραγε πιστεύουν ότι πρέπει να αναζητήσουμε αύριο κιόλας στα βιβλιοπωλεία; Ποια πνευματικά πονήματα θα ξεχώριζαν και ποια φανταστικά ταξίδια πιστεύουν πως θα πρέπει να ζήσουμε;

Ας ξεκινήσουμε από τον συγγραφέα Άρη Σφακιανάκη που μας προτείνει:

Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι : «Έγκλημα και τιμωρία»

Όποιος δεν έχει διαβάσει το μυθιστόρημα αυτό, δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει διαβάσει λογοτεχνία. Τα όνειρα του ήρωα προς το τέλος του βιβλίου αποτελούν case study για κάθε φέρελπι ψυχαναλυτή και ονειροκρίτη.

Ηροδότου: “Ιστορίες”

Ένας μίτος της Αριάδνης για τον κόσμο των Περσικών πολέμων, μια πυξίδα ταξιδιωτική για τις τέσσερις γωνιές του γνωστού τότε κόσμου και μια συλλογή αξιοπερίεργων εθίμων από φυλές που χάθηκαν για πάντα – όπως οι Έλληνες.

 Νίκος Καζαντζάκης: «Αναφορά στον Γκρέκο»

Η αυτοβιογραφία του μεγάλου Κρητικού απ’ όπου μπορείτε να αντλήσετε τη μεγαλύτερη γκάμα των αναρτήσεών σας στο facebook. Ο Πάολο Κοέλιο μοιάζει μπροστά του σα μαθητευόμενος μάγος από ταινία του Ντίσνεϋ.

1376747_10202186560694635_898593331_n

Ο Άρης Σφακιανάκης σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Το 1981 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με διηγήματα, “Όταν βρέχει και φορά παπούτσια κόλετζ”, ακολούθησαν “Οι παράξενες συνήθειες της οικογένειας Μόρφη”, “Ο τρόμος του κενού”, “Η νόσος των κινέζικων εστιατορίων”,  “Δεν ήξερες… δεν ρώταγες!”,  “Μπέιμπι Σίτινγκ”, “Το περσικό φιλί”,  “Μητροπόλεις, ιστορίες, παράδεισοι”  “Η μοναξιά δεν μου ταιριάζει” “Ου μπλέξεις”. Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση και το σενάριο. Το τελευταίο του βιβλίο λέγεται “Παντρεμένες” και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος

b188566

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα