Ο Καφές ενδέχεται να εξουδετερώνει την «ζημιά» από την μεγάλη κατανάλωση σε αλκοόλ! της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Ο καφές μπορεί να συμβάλει θετικά στον οργανισμό μας, μετά από μία μεγάλη κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Οι επιστήμονες από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας του Καρκίνου, έχουν βρει ισχυρές ενδείξεις, ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune, ερευνητές παρακολούθησαν 8.200.000 άνθρωποι που συμμετείχαν σε 34 μελέτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των 24.500 συμμετεχόντων με καρκίνο του ήπατος, βρήκαν ότι, κατά μέσο όρο, μόνο ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος κατά 14% τοις εκατό. Τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά για τους άνδρες, αλλά όχι για τις γυναίκες.
Επίσης διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, είχαν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, καθώς και τα άτομα που έτρωγαν τρόφιμα που είχαν μολυνθεί από αφλατοξίνες, οι οποίες παράγονται από μύκητες που αναπτύσσονται σε ακατάλληλα αποθηκευμένα τρόφιμα. (Τρόφιμα, όπως τα δημητριακά, μπαχαρικά και διάφοροι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αφλατοξίνες.)

Οι ερευνητές συνιστούν για την διατήρηση σε ένα υγιές βάρος, την κατανάλωση ενός ποτού την ημέρα για τις γυναίκες και αντίστοιχα δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι για την εμφάνιση καρκίνου του ήπατος. Επίσης, ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, καθώς και μείωση της εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον.

Published by

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης .Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της «ελαφριά ζωή», που την ονόμασε –πως αλλιώς-Light Life, η οποία σήμερα μετρά 5 χρόνια ζωής, και η Ευαγγελία –πλέον- 18 χρόνια εμπειρίας . Πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου ( www.lightlife.gr ) ένα ιδιαίτερο project, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Prev Αστρολογικές προβλέψεις|17 έως 23 Αυγούστου, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Αστρολογικές προβλέψεις|24 ως 30 Αυγούστου 2015, από τον Πέρρη Κρητικό