Ο Καφές ενδέχεται να εξουδετερώνει την «ζημιά» από την μεγάλη κατανάλωση σε αλκοόλ! της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Δημοσιεύθηκε

Τι δήλωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, Κατερίνα Σταματελοπούλου

Τι δήλωσαν οι ελληνικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Παρότι υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδος των ελληνικών επιχειρήσεων ως προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, οι επιχειρήσεις πρέπει να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση των εργαζομένων, την καλύτερη αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα...

Ο καφές μπορεί να συμβάλει θετικά στον οργανισμό μας, μετά από μία μεγάλη κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Οι επιστήμονες από το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας του Καρκίνου, έχουν βρει ισχυρές ενδείξεις, ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Chicago Tribune, ερευνητές παρακολούθησαν 8.200.000 άνθρωποι που συμμετείχαν σε 34 μελέτες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των 24.500 συμμετεχόντων με καρκίνο του ήπατος, βρήκαν ότι, κατά μέσο όρο, μόνο ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος κατά 14% τοις εκατό. Τα αποτελέσματα ήταν σημαντικά για τους άνδρες, αλλά όχι για τις γυναίκες.
Επίσης διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, είχαν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος, καθώς και τα άτομα που έτρωγαν τρόφιμα που είχαν μολυνθεί από αφλατοξίνες, οι οποίες παράγονται από μύκητες που αναπτύσσονται σε ακατάλληλα αποθηκευμένα τρόφιμα. (Τρόφιμα, όπως τα δημητριακά, μπαχαρικά και διάφοροι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε αφλατοξίνες.)

Οι ερευνητές συνιστούν για την διατήρηση σε ένα υγιές βάρος, την κατανάλωση ενός ποτού την ημέρα για τις γυναίκες και αντίστοιχα δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι για την εμφάνιση καρκίνου του ήπατος. Επίσης, ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη τύπου 2, καρδιακές παθήσεις, καθώς και μείωση της εμφάνισης της νόσου του Πάρκινσον.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα