Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» δεν κάνει αποκλεισμούς, του Βαγγέλη Γεωργίου

Δημοσιεύθηκε

Το βασανισμένο πνεύμα του Ολλανδού, ενός ναυτικού που έχει διαπράξει ύβρη απέναντι στον διάβολο, είναι καταδικασμένο να περιπλανιέται στις θάλασσες δίχως μνήμα, αναζητώντας τον απόλυτο έρωτα σε μία γυναίκα. Μόνο αυτή μπορεί να του προσφέρει την γαλήνη στο θάνατο.

Η όπερα Ιπτάμενος Ολλανδός, γραμμένη το 1843 από τον Ρίχαρντ Βάγκνερ, ήταν ένα έργο που άνηκε στο ευρύτερο πολιτιστικό κίνημα των ρομαντικών και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει χάσει τη διαχρονικότητά του. Για πρώτη φορά το μεγαλειώδες αυτό έργο παρουσιάζεται στο Ηρώδειο από την Εθνική Λυρική Σκηνή σε σκηνοθεσία του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη της όπερας Γιάννη Κόκκου, μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων μονωδών διεθνούς επιπέδου.

Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η Εθνική Λυρική Σκηνή, καταδεικνύοντας ότι η τέχνη δεν κάνει κοινωνικούς αποκλεισμούς και περιορισμούς, θα προσφέρει 1.500 θέσεις δωρεάν σε ανέργους, στη γενική δοκιμή του έργου, την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 21.00.

Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για τη γενική δοκιμή -με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας και δελτίου ταυτότητας- θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου Ολύμπια (Ακαδημίας 59 – 210 36 62 100) σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου: 09.00 – 21.00 και αύριο Πέμπτη 6 Ιουνίου: 09.00 – 13.00.

Η μεγαλειώδης παραγωγή, μετά από αυτή την πρώτη παράσταση, θα επαναληφθεί για τέσσερις μόνο ακόμα παραστάσεις στο Ηρώδειο, στις 7, 9, 11, 13 Ιουνίου

Ένα άρθρο από το protagon

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα