Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα απαγγείλει Καβάφη «Απ’ έξω και τραγουδιστά»

Δημοσιεύθηκε

Το κέντρο απεξάρτησης «Όασις – Κέντρο Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τον τζόγο, και το διαδίκτυο» διοργανώνει και παρουσιάζει, στις 20 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, την μουσική παράσταση με τίτλο: «Κ.Π. Καβάφης – Απ’ έξω και τραγουδιστά» της ομάδας «Καβάφης Άνω Σύρου».

Tο 2013 έχει ανακηρυχθεί σε «έτος Καβάφη» μιας και συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση του. Στην παράσταση θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματα του ποιητή σε συνθέσεις: Μάνου Χατζιδάκι, Δήμου Μούτση, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Θάνου Μικρούτσικου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σωκράτη Μάλαμα, Χρήστου Νικολόπουλου και Μπάμπη Κουλούρα από την ομάδα «Καβάφης». Την σκηνοθεσία της παράστασης θα έχει ο Μπάμπης Κουλούρας, με ερμηνεύτρια τη Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα.

Η παράσταση έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Eιδικά για την παράσταση της Θεσσαλονίκης που θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 9 μ.μ. θα συμμετάσχει και ο δήμαρχος της πόλης – και εκ των ιδρυτών του κέντρου απεξάρτησης «Όασις» – Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος και θα απαγγείλει αποσπάσματα ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη.

Η Καθημερινή δημοσίευσε ένα κείμενο του κ. Μπουτάρη από το 2000, εννιά χρόνια μετά την απεξάρτηση του από το αλκοόλ όπου μεταξύ άλλων έγραφε:
Είμαι πλέον στεγνός αλλά όλο χυμούς. Ζω την επόμενη ζωή με πλήρη συνείδηση και πλήρη ευχαρίστηση, αισθάνομαι μέρος του ποταμού που κυλάει. Νομίζω ότι τη δυστυχία του πότη δεν μπορώ πλέον να την περιγράψω. Ειδικά τώρα που έχω βγει… Δεν κατάλαβα πώς έγινε. Μ΄ ενδιαφέρει μόνο ότι έγινε και ξέρω ότι δεν έγινε μόνο για μένα. Ξέρω ότι γίνεται…»

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα