Νοστιμιές… με τον δικό μου τρόπο! της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Περάσαμε άλλο ένα νόστιμο Σαββατοκύριακο με την παρέα του Join Us στον ΣΚΑΙ! Παραδέχομαι, ότι μπορεί η κάμερα να παχαίνει, μπορεί καμιά φορά τα ρούχα να μην μου ταιριάζουν και το μαλλί λίγο να κάνει τα δικά του, αλλά τα πιάτα μου είναι πάντα λαχταριστά. Χαίρομαι γιατί δεν τα βρίσκω μόνο εγώ νόστιμα, αλλά δέχομαι συνέχεια θετικά σχόλια από τηλεθεατές και τα δοκιμάζει όλο και περισσότερος κόσμος.

flust.gr

Αυτό είναι το πιο σπουδαίο για μένα. Μου αρέσει που γίνομαι αναγνωρίσιμη, που με ντύνουν και με βάφουν και με περιποιούνται, αλλά πάνω απ’όλα χαίρομαι, γιατί τα φαγητά μου είναι οι πραγματικοί stars! Έχω να μοιραστώ μαζί σας ακόμα δύο συνταγές, αν δεν προλάβατε να τις δείτε. Σημειώστε τα υλικά και κρατήστε αυτές τις ιδέες, μπορεί να σας εμπνεύσουν για κάτι ακόμα καλύτερο!

Φαρφάλες με προσούτο και κρέμα γάλακτος. Ιταλική έμπνευση με ένα εξαιρετικό ελληνικό προσούτο. Χαίρομαι πολύ που έχω την ευκαιρία να δουλέψω με προϊόντα Υφαντής. Νοστιμιές που, έτσι κι αλλιώς, μπαίνουν πολύ συχνά στο σπίτι μου.

Υλικά:

1 πακέτο φαρφάλες (φιογκάκια)
Μερικές φέτες προσούτο
200γρ. κρέμα γάλακτος
2 αβγά
Μπόλικη παρμεζάνα σε φλοίδες για το σερβίρισμα
5 φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο
λάδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις φαρφάλες, al dente. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπεδο. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το προσούτο με τα φυλλα βασιλικού, ρίχνουμε μέσα τις φαρφάλες με λίγο νερό από το βράσιμο, ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος χτυπημένη με τα αβγά, ανακατεύουμε 2-3 φορές και σερβίρουμε με την παρμεζάνα

Κοτόπουλο με κάρυ και μουστάρδα. Καλά, σας έχω ήδη πει πολλές φορές, ότι η μουστάρδα BRAVA είναι υπέροχη. Γενικά, τη μουστάρδα τη βάζω παντού, μου αρέσει πολύ σαν υλικό. Με το κοτόπουλο και το κάρυ, ταιριάζει εξαιρετικά! Και ναι, όντως το ξέχασα το κάρυ! Παραλίγο να τελειώσουμε το γύρισμα χωρίς να το βάλω στη συνταγή!!

Υλικά:

1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
1 πράσινη πιπεριά
2-3 κουτ. Σούπας μουστάρδα
λίγο ελαιόλαδο
1 λεμόνι (χυμό & ξύσμα)
1 φλιτζάνι ρύζι για πιλάφι
κάρυ
αλάτι/πιπέρι

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε την πιπεριά μαζί με το κοτόπουλο, ρίχνουμε τη μουστάρδα και λίγο νεράκι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε κάρυ και αφήνουμε να μαλακώσει το κρέας. Παράλληλα έχουμε βάλει το ρύζι να βράσει αλλά χωρίς να μαλακώσει τελείως. Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το ρύζι και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα και να μαλακώσει λίγο παραπάνω το ρύζι. Σερβίρουμε ζεστό.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα