Νέα σειρά στο Apple TV+ αφιέρωμα σε Dior και Chanel

Δημοσιεύθηκε

Πώς προβλέπεται το “Ψηφιακό Μέλλον της Ευρώπης”; Οι απαντήσεις στο φετινό Digital World Summit Greece

Η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Αθηναίων, Digital

Διαβάστε περισσότερα...
Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Shaping the future of AI: Το ετήσιο συνέδριο του Digital World Summit Greece, στις 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών

Το Digital World Summit Greece, η εθνική πλατφόρμα διαλόγου για τη διακυβέρνηση των νέων τεχνολογιών που τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και του

Διαβάστε περισσότερα...

Η νέα σειρά “The New Look” της Apple TV+ υπόσχεται να ρίξει φως στη ζωή και το έργο των θρυλικών σχεδιαστών μόδας Christian Dior και Coco Chanel.

Με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς Μπεν Μέντελσον και Ζιλιέτ Μπινός στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η σειρά αναλαμβάνει να εξερευνήσει τη δύσκολη περίοδο της ναζιστικής κατοχής στο Παρίσι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η σειρά προβάλει τον τρόπο που οι ιδρυτές του σύγχρονου κόσμου της μόδας, Dior και Chanel, βίωσαν και  διαχειρίστηκαν τη φρίκη του πολέμου.

Η συνεργασία της Apple TV+ με τον οίκο Dior με τη σειρά “The New Look” υπόσχεται να προσφέρει μια απίστευτη παρουσίαση του ατελιέ, των σχεδίων και των ρούχων που δημιουργήθηκαν από τον Christian Dior.

Ο Christian Dior, ένα όνομα που έχει χαράξει εποχή στον κόσμο της μόδας, γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1905, στο Granville της Γαλλίας. Καταγόταν από μια αστική οικογένεια και αρχικά ονειρευόταν να γίνει διπλωμάτης.

Ωστόσο, το πάθος του για τη ζωγραφική και η ενασχόλησή του με τον κόσμο της τέχνης τον οδήγησαν σε άλλη κατεύθυνση.

Το 1947, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Christian Dior ίδρυσε τον δικό του οίκο μόδας. Το πρώτο του σχέδιο, γνωστό ως “New Look,” εντυπωσίασε τον κόσμο της μόδας. Μετά από τη γκρίζα περίοδο του πολέμου, το “New Look” προσέφερε θηλυκά, υπέροχα φορέματα με ογκώδεις φούστες και έντονη μορφή σιλουέτας. Αυτό το ύφος ανανέωσε τον ορισμό της κομψότητας και της θηλυκότητας.

Το brand Dior έγινε σύντομα συνώνυμο με την πολυτέλεια και τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό. Ο Dior πρόσθεσε στη συλλογή του και άλλα κομμάτια, όπως το “Bar Suit” και το “A-Line Dress,” ενώ συνεχίζοντας να επεκτείνει την επιχείρησή του παγκοσμίως.

Ο ίδιος ο Dior χαρακτηρίστηκε από την ευαισθησία και τον καλλιτεχνικό του όραμα. Έφυγε από τη ζωή στις 23 Οκτωβρίου 1957, αλλά το όνομά του έζησε με τον επόμενο γενικό διευθυντή του οίκου, Yves Saint Laurent, και πολλούς άλλους σχεδιαστές που διαδέχθηκαν το κληρονομικό του έργο. Η Dior συνεχίζει να είναι μια ισχυρή δύναμη στην παγκόσμια μόδα, αποπνέοντας κομψότητα και καινοτομία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα