Μπισκότα παιχνιδιάρικα, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Η προστασία της βιοποικιλότητας της Γης είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Μια νέα έρευνα προτείνει την κρυογονική διατήρηση βιολογικού υλικού στους σκιασμένους κρατήρες του φεγγαριού.

Διαβάστε περισσότερα...
Παρίσι 2024: Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους Ολυμπιακούς

Παρίσι 2024: Πως η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τους Ολυμπιακούς

Έναν αιώνα μετά τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, η κλιματική αλλαγή έχει μεταμορφώσει την πόλη και τους αγώνες. Ιστορική Αναδρομή: Παρίσι 1924 Στις 12

Διαβάστε περισσότερα...

Θες να φτιάξεις μπισκότα που μοιάζουν με παιχνίδια; Λευκά, αφράτα μπισκότα που σε κάθε μπουκιά θα σε κάνουν να χαμογελάς;

Δεν είναι μόνο για παιδιά, θέλουμε κι εμείς οι μεγάλοι να παίζουμε με το φαγητό μας καμιά φορά! Γενικά, μπορείς να προσαρμόσεις τη δική μου ιδέα στα δικά σου γούστα. Αν δεν τα θες λευκά τα μπισκότα, γέμισε τα με άλλη κρέμα. Ή χρησιμοποίησε σιρόπια και χρώματα ζαχαροπλαστικής για να τα κάνεις όπως εσύ επιθυμείς! Είναι τέλεια ιδέα για πάρτι ή για να τα προσφέρεις σε μια επίσκεψη δώρο, μέσα σε ένα handmade κουτάκι ή διάφανο βάζο με χρωματιστές χαρτοπετσέτες μέσα. Μοιάζουν στα macarons εμφανισιακά, αλλά γίνονται πολύ πιο εύκολα. Θα έλεγα πως φέρνουν πιο πολύ σε μπεζέδες. Διατηρούνται για αρκετό καιρό, αν τα φυλάξεις σε μέρος ξηρό και δροσερό.

Μπισκότα μαρέγκας γεμιστά με βανίλια Μπαριάμη

Μπαριάμης

Υλικά για 10 μεγάλα μπισκότα

ασπράδια από 2 μεγάλα αβγά
100γρ ζάχαρη κρυσταλλική, χτυπημένη στο μούλτι, για να σπάσουν και να μικρύνουν οι κόκκοι
1 κουτ. Σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
Χρωματιστή τρούφα για σχέδιο

Βανίλια – υποβρύχιο για τη γέμιση. Του Μπαριάμη είναι πολύ αφράτη και μαλακιά και χρησιμοποιείται εύκολα σαν κρέμα. Βγαίνει και σε πολλές γεύσεις, για ποικιλία. Αναζητήστε τη σε delicatessens σε όλη την Ελλάδα.

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Μόλις αρχίσει και πήζει, ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δέσει εντελώς. Ρίχνουμε τον χυμό και το λικέρ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Σταματάμε το μίξερ, σκορπάμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, με κινήσεις από μέσα προς τα έξω. Σε μια λαμαρίνα, στρώνουμε λαδόκολλα και με ένα κουτάλι της σούπας, απλώνουμε τη μαρέγκα, σχηματίζοντας μεγάλα πλακέ στρογγυλά κομμάτια, με μικρή απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα τα μπισκότα να ξεραθούν εντελώς, για ακόμα μισή ώρα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με την κρέμα, έτσι ώστε να χυθεί λίγο από το γύρω-γύρω, για να μπορέσει να κολλήσει η τρούφα στα κενά. Και με μαύρη τρούφα θα ήταν ωραίο, γιατί θα έκανε ωραία αντίθεση με το όλο λευκό. Είναι έτοιμα για φάγωμα με λαχτάρα!

*Αν θέλετε να τα κάνετε χρωματιστά, προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής αντί για χυμό λεμονιού, την ίδια ώρα που θα βάζατε εκείνον. Χρωματίζεται ωραία και με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα