“Λόγοι”

Δημοσιεύθηκε

 

Πώς η νέα  γενιά  προωθεί  τον ουσιαστικό διάλογο  μέσα από την μορφή της επιχειρηματολογίας δημιουργώντας τον Σύλλογο  Ρητορικής!

Σύλλογος Ρητορικής “Λόγοι”

Όλα έχουν ειπωθεί, μα, αφού κανείς δεν ακούει, πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Είμαστε ένας διαπανεπιστημιακός σύλλογος ρητορικής και ασχολούμαστε με το αγώνισμα των διττών λόγων (debate). Στόχος μας η προώθηση του αγωνίσματος του debate, η διοργάνωση ετήσιων αγώνων debate καθώς και άλλων εκδηλώσεων!

Το debate είναι κατ’ ουσίαν αντιπαράθεση μεταξύ δύο πλευρών που αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν αντικρουόμενες θέσεις πάνω σε ένα συνήθως επίκαιρο ζήτημα για το οποίο οι απόψεις διίστανται!! Σε κάθε αγώνα debate συμμετέχουν 4 διμελείς (ή 2 τριμελείς) ομάδες οι οποίες καλούνται να υποστηρίξουν με λογικά επιχειρήματα τη θέση που τους δόθηκε στην αρχή του αγώνα, ανεξάρτητα από τις προσωπικές τους απόψεις, ανασκευάζοντας παράλληλα τα επιχειρήματα της αντίπαλης πλευράς. Στο τέλος του αγώνα νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα η οποία υπερασπίστηκε τη θέση της πληρέστερα και πιο πειστικά και φυσικά αντέκρουσε καλύτερα τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς.

Στις προπονήσεις μπορούν να έρθουν ελεύθερα για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν φοιτητές (και όχι μόνο) από όλες τις σχολές. Σε κάθε συνάντηση τίθεται ένα θέμα προς πραγμάτευση και επί του θέματος αυτού διεξάγεται συζήτηση και ένας αγώνας debate!! Θα χαρούμε πολύ να δούμε όσους ενδιαφέρεστε στις προπονήσεις μας!

Προπονήσεις
Οι προπονήσεις μας για το χειμερινό εξάμηνο 2012-2013 θα γίνονται κάθε Δευτέρα στην Πολυτεχνειούπολη, στα νέα κτήρια της σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΣΗΜΜΥ). Οι προπονήσεις κρατούν δυο με δυόμισι ώρες και έχουν ήδη ξεκινήσει!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα