Κοτόπουλο σε σάλτσα μπύρας, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Εκπαιδευτικοί και ChatGPT: Ποια είναι τα οφέλη;

Εκπαιδευτικοί και ChatGPT: Ποια είναι τα οφέλη;

Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται μπροστά σε νέες προκλήσεις καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, και πλέον έχει αρχίσει να επηρεάζει και τον τομέα της εκπαίδευσης.

Διαβάστε περισσότερα...

10872299_10204830721423522_1378878203_n

Ένα μεγάλο καλάθι – δώρο από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία που ήρθε σήμερα στο σπίτι, γεμάτο μπύρες, μου θύμισε πόσο νόστιμο είναι το κοτόπουλο βρασμένο σε σάλτσα μπύρας! Είχα καιρό να το κάνω αυτό το φαγητό. Και ξέρετε, μόλις βράσει το κοτόπουλο, το βγάζω από την κατσαρόλα και στην ίδια σάλτσα προσθέτω νεράκι και βράζω μέσα το ρύζι. Όνειρο!

Υλικά:

2 μπούτια κοτόπουλο (μπορείτε να διαλέξετε και φιλέτο, αλλά εγώ προτιμώ ολόκληρο το μπούτι, γιατί στο κόκκαλο και στην πετσούλα βρίσκεται όλη η γεύση!)
1 κουτάκι μπύρα fischer
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
2 κουτ. Σούπας μουστάρδα
αλάτι/πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές το κοτόπουλο. Ρίχνουμε μέσα όλο το κουτάκι μπίρα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει λίγο το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε και τη μουστάρδα, το λεμόνι και λίγο νεράκι και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο με λίγη σαλτσούλα, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το ρύζι, αλατίζουμε κι άλλο, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε, μέχρι να βράσει. Σερβίρουμε ζεστό.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα