Κολεξιόν ρούχων «Emotional Clothing»-Πως επιδρά στο σώμα

Κολεξιόν ρούχων «Emotional Clothing»-Πως επιδρά στο σώμα

Κολεξιόν ρούχων με έντονο το στοιχείο της τεχνολογίας, παρουσίασε η σχεδιάστρια Iga Węglińska με τίτλο «Emotional Clothing»

Η καινοτομία της κολεξιόν είναι ότι τα υλικά των ρούχων σηματοδοτούν ψυχο-φυσιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα. Κάτι σαν συναισθηματική νοημοσύνη… Και αυτό συμβαίνει γιατί τα υλικά αντιδρούν στην θερμοκρασία του σώματος, στους καρδιακούς παλμούς και σε διάφορες άλλες αντιδράσεις στο σώμα. Με αυτό τον τρόπο τα ρούχα δημιουργούν μια προσομοίωση συμμετοχής στις αισθήσεις αυτού που τα φορά. Ένα είδος γέφυρας ανάμεσα στο δέρμα και του κόσμου της προηγμένης τεχνολογίας.

Όπως ανακοίνωσε η σχεδιάστρια το project της αυτό, είναι μέρος της διδακτορικής διατριβής στο Τμήμα Βιομηχανικού Ντιζάιν της Ακαδημίας Καλών Τεχνών στην Κρακοβία. Με αυτό το project θέλει να ξεκινήσει μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με το ρόλο και τη λειτουργία τους στο μέλλον. Προφανώς και το ρόλο της τεχνολογίας στη βιομηχανία της μόδας στο μέλλον

Η σχεδιάστρια φαίνεται μια πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα διαβάζοντας το βιογραφικό της στο website της που είναι εξίσου ενδιαφέρον

Η Iga Węglińska είναι μια πολυεπιστημονική σχεδιάστρια και ερευνήτρια που εργάζεται στους τομείς της μόδας και του σχεδιασμού προϊόντων με έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Εργάζεται στα όρια αυτών των πεδίων που συγχωνεύουν τεχνολογία με σκληρό και απαλό σχεδιασμό – τόσο στον φυσικό όσο και στον ψηφιακό κόσμο.

Θεωρεί το ρουχισμό ως ένα γλυπτό, το οποίο μεταφέρει το ανθρώπινο σώμα. Το πεδίο ενδιαφέροντός της είναι η ενδυματολογική εμπειρία. Η σχεδιαστική της διαδικασία επικεντρώνεται στη φόρμα, καθώς και στα συναισθήματα που προκαλεί όταν το φοράει. Πιστεύει στη διανοητική μόδα, στη μόδα ως τέχνη και στη μόδα που δίνει στον χρήστη την αίσθηση της μοναδικότητας.

Η Iga Węglińska είναι επίσης επιστήμονας – κατέχει διδακτορικό στο Σχέδιο, ηγείται ενός Fashion Design Studio στο Design Department of Art Academy στο Stettin και εργάζεται ως προσκεκλημένη λέκτορας στο School of Form SWPS University στη Βαρσοβία.

Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε μουσεία και διάφορες εκθέσεις στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Γιατί δεν θυμόμαστε ονόματα;
Prev Γιατί δεν θυμόμαστε ονόματα;
Next Η κονγκολέζικη ρούμπα πλέον προστατεύεται από την UNESCO
Η κονγκολέζικη ρούμπα πλέον προστατεύεται από την UNESCO