Σας το είχα πει, αυτή τη σεζόν στο Join Us, οι συνταγές μου θα είναι ακόμα πιο πρωτότυπες, θα σας δώσουν φρέσκιες ιδέες και θα σας βοηθήσουν να ανανεώσετε λίγο την καθημερινή σας διατροφή. Βλέπω ότι στέλνετε πολλά μηνύματα στη σελίδα της εκπομπής και ζητάτε τα links των βίντεο, γιατί δεν προλάβατε να γράψετε τα υλικά. Εδώ σας δίνω τα δύο τελευταίο βίντεο και τις συνταγές αναλυτικά.
Ψητό μπρόκολο με λουκάνικο και γραβιέρα
Υλικά:
1 χωριάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι
1 μεγάλο μπρόκολο
1/4 γραβιέρα
Μπόλικο ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο της αρεσκείας μας
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι/πιπέρι/θυμάρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά, στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και κόβουμε το μπρόκολο, κρατώντας μόνο τα μπουκετάκια, χωρίς το κοτσάνι. Ανακατεύουμε καλά το μπρόκολο, σε ένα μπολ, με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και θυμάρι. Ρίχνουμε το μπρόκολο σε ένα ταψάκι μαζί με το λουκάνικο κομμένο σε λεπτές ροδέλες και τη σκελίδα σκόρδου κομμένη στα δύο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, τρίβουμε επάνω τη γραβιέρα, αφήνουμε 1 λεπτό να λιώσει και να αγκαλιάσει το φαγητό και σερβίρουμε.
Αλμυρό κέικ με φέτα
Υλικά:
2 αβγά
1 κουτ. γλ. κοφτό ζάχαρη
2 κουτ. γλ. αλάτι
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
100 γρ. ελαιόλαδο Χωριό
Λίγο πιπέρι μαύρο και θυμάρι
150γρ. φέτα Χωριό
150 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί της αρεσκείας μας τριμμένο
Τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα ή σουσάμι ή διάφορους σπόρους
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα 2 αβγά με τη ζάχαρη και το αλάτι με έναν αβγοδάρτη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε ξανά, πιο απαλά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά και το ενσωματώνουμε στο μίγμα μας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ νερουλή, αλλά σφιχτή. Ρίχνουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Βάζουμε το μίγμα μας σε λαδωμένη, μακρόστενη φόρμα, το πασπαλίζουμε με φρυγανιά ή σπόρους και το ψήνουμε στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει. Δεν ξεφορμάρουμε πριν κρυώσει εντελώς.