Η ταινία Don’t Look Up στο netflix και ο σουρεάλ κόσμος
Η ταινία Don't Look Up στο netflix και ο σουρεάλ κόσμος

Δημοσιεύθηκε

Η ταινία Don’t Look Up, έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης στην ιστορία της πλατφόρμας του netflix, με 152,6 ώρες έως 2 Ιανουαρίου. Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας όπου η σάτιρα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο επιστημόνων που εντοπίζουν έναν κομήτη να κατευθύνεται προς τη γη. Οι υπολογισμοί τους λένε ότι θα συγκρουστεί με τη γη και θα αφανίσει όλο τον κόσμο. Και εκεί ξεκινάει η περιπέτεια τους να πείσουν πρώτα την κυβέρνηση και μετά τον κόσμο, για το τι πρόκειται να συμβεί.

Η ταινία Don’t Look Up καταφέρνει να συνδυάζει την σάτιρα και τον ρεαλισμό του κόσμου μας όπου κάθε τι σοβαρό και επιστημονικό αντιμετωπίζεται με φαιδρότητα. Μέχρι να γίνει πραγματικός εφιάλτης. Ενώ, αφήνει ξεκάθαρα μηνύματα για τον τρόπο που μπορεί να χειραγωγηθεί η κοινή γνώμη.  Αλλά ακόμα και οι ίδιες οι κυβερνήσεις από την παραπληροφόρηση και την ανικανότητα διαχείρισης κρίσεων. Παρουσιάζεται σουρεαλιστικά μεν, αλλά ουσιαστικά, η ροπή των ανθρώπων να μην πιστεύουν κάτι που για τα δικά τους δεδομένα φαίνεται εξωπραγματικό.

Από την άλλη κάθε πρωταγωνιστικός ρόλος είναι επιτυχημένη καρικατούρα ανθρώπων που με κάποιο τρόπο επηρεάζουν άλλους ανθρώπους σε μεγάλη κλίμακα.

Και παρότι μέχρι το τέλος της ταινίας ελπίζεις ότι κάτι καλό θα συμβεί με happy end… Ο σκηνοθέτης το πάει μέχρι τέλους…

Η ταινία παρωδία σίγουρα εντυπωσίασε γιαυτό και έσπασε τα ρεκόρ τηλεθέασης. Το θέμα βέβαια είναι αν κατάφερε έστω και λίγο να προβληματίσει θετικά για το που πάει αυτός ο κόσμος…

Οι πρωταγωνιστές

Πάντως όλοι οι πρωταγωνιστές είναι εξαιρετικοί με τις ερμηνείες τους να είναι τόσο ρεαλιστικές όσο χρειάζεται για μια ταινία που ο σουρεαλισμός μπερδεύεται με την πραγματικότητα που θέλουμε να ξεχάσουμε. Ενώ εντυπωσιακή είναι όπως πάντα η ερμηνεία της Μέριλ Στριπ αλλά και της Κέιτ Μπλάνσετ που είναι τελείως αγνώριστη. Η Τζένιφερ Λορενς όπως πάντα υπέροχη και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο καλύτερος από ποτέ.

Η σκηνοθεσία του Άνταμ ΜακΚέι εντυπωσιακή όπως και η μουσική σε όλη την ταινία. Και αν δεν έχετε δει ακόμα την ταινία δείτε την εις βάθος…

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα