Η σοκολάτα ταξιδεύει με υποβρύχιο, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Δημοσιεύθηκε

Η σημερινή συνταγή που θέλω να μοιραστώ μαζί σας, δεν είναι κάτι φοβερό. Δηλαδή, δεν απαιτεί δεξιότητες, πολλά υλικά και χρόνο. Είναι όμως μια υπέροχη προσωπική μου ανακάλυψη και νομίζω ότι αξίζει να τη δοκιμάσετε κι εσείς. Θα χρειαστείτε μόνο μια φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια, για να κάνετε τη δουλειά σας πιο εύκολη.

Bariamis

Πριν 2 εβδομάδες, είχα καλεσμένο στην εκπομπή μου ”Γυμνό γεύμα” στον Amagiradio.com, τον Γιάννη Ρούσσο από την οικογένεια Μπαριάμη με τα λουκούμια και τις βανίλιες. Σας έχω μιλήσει πολλές φορές γι’αυτά τα προϊόντα γιατί είναι πολύ αγαπημένα. Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε εδώ

Μου έφερε λοιπόν, όπως συνηθίζει, 2 νέες γεύσεις βανίλιας να δοκιμάσω, ακυκλοφόρητες. Για να του πω τη γνώμη μου. Η μια σύκο και η άλλη κανέλα. Εξαιρετικές και οι δύο, δεν ξέρω τελικά αν και πότε θα τις βγάλει στην αγορά. Ειδικά η κανέλα, είναι απίθανη. Εκεί που μιλούσαμε, όμως, μου ήρθε η ιδέα και του πρότεινα να παντρέψει τα προϊόντα του με τη σοκολάτα. Είτε να φτιάξει σοκολατάκια γεμιστά με λουκούμια ή βανίλια είτε λουκούμια μέσα σε κακάο. Κάτι τέτοιο. Και μάλιστα σκέφτηκα εξ’αρχής, ότι καλύτερη θα ήταν η μαύρη σοκολάτα για να κάνει αντίθεση με τη γλύκα της βανίλιας. Του άρεσε η ιδέα, μου είπε ότι κι εκείνος το είχε σκεφτεί κάποια στιγμή και μακάρι κάποια στιγμή να υλοποιηθεί.
Μέχρι τότε όμως κι επειδή εγώ είμαι ζουζούνι κι άμα μου μπει κάτι στο μυαλό, θέλω να το κάνω, σας παρουσιάζω τα δικά μου σοκολατάκια γεμιστά με υποβρύχιο σύκο, αρωματισμένα με κανέλα.

[metaslider id=18577]

Βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη βανίλια μέσα σε κάθε θήκη για σοκολατάκι και το βάζουμε αρχικά στην κατάψυξη, μέχρι να λιώσουμε την κουβερτούρα. Πριν περιχύσουμε κάθε θηκάκι με την καυτή σοκολάτα, πασπαλίζουμε με κανέλα ή άλλο αρωματικό της αρεσκείας μας. Συμπληρώνουμε με τη σοκολάτα και ξαναβάζουμε στην κατάψυξη περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν τα σοκολατάκια. Μετά ξεφορμάρουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Όνειρο!

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα