Ομορφιά από υλικά της φύσης και το Μποτέ της Ευταλίας

Δημοσιεύθηκε

Η Μάρα Μεϊμαρίδη είναι Ανθρωπολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστέλλα και σαν πρώτο Πανεπιστήμιο τελείωσε την Φιλοσοφική Αθηνών. Ως φοιτήτρια πήρε μέρος σε αρχαιολογικές ανασκαφές σε μυκηναϊκά νεκροταφεία. Παράλληλα αποφοίτησε τη Σχολή Ξεναγών του ΕΟΤ. Συγχρόνως με τις μεταπτυχιακές της σπουδές Αρχαιολογίας (Sorbonne I) στο Παρίσι, ξεκίνησε νέα κατεύθυνση βασικών σπουδών, στρεφόμενη προς την Βιολογία, Ιατρική Ανθρωπολογία (Jussieu-Ecole de Medecine de st Peres) απ’όπου αποφοίτησε με άριστα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, πήρε μέρος σε ανασκαφές στα Άβδηρα, μελετώντας το σκελετικό υλικό. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην έρευνα για την Υγεία του Παιδιού στο Ι.Υ.Π.- Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία – Τομέας Κοινωνικής Παιδιατρικής, πάνω σε θέματα φυσιολογίας και αυξολογίας. Ήταν κύρια ερευνήτρια της έρευνας “Εθνικά Πρότυπα Ανάπτυξης Ελληνοπαίδων” που χρησιμοποιείται σήμερα σε όλα τα βιβλιάρια Υγείας των παιδιών και έκανε την διατριβή της με θέμα “Αυξολογικά Χαρακτηριστικά Ελληνοπαίδων, Ακτινοδιαγνωστική Μελέτη” στο Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πολλές εργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε αντίστοιχα ιατρικά περιοδικά.

Την Μάρα Μειμαρίδη, την γνώρισα τυχαία ένα  βράδυ πριν αρκετά χρόνια στη Ρόδο. Καθότανε στο διπλανό τραπέζι στο εστιατόριο μιας φίλης μου. Θυμάμαι το διαπεραστικό βλέμμα της που όταν σε κοιτάει νομίζεις ότι σε διαβάζει. Την έντονη προσωπικότητα που καταλαβαίνεις από τις πρώτες λέξεις, την καλοσύνη του χαρακτήρα της που αντιλαμβάνεσαι αμέσως. Εκείνο το βράδυ δημιουργήθηκε μια φιλία που με κάνει να νιώθω πολύ τυχερή. Εννοείται ότι όταν διάβασα τις “μάγισσες”  ενθουσιάστηκα, από τον τρόπο γραφής της από τις απίστευτες γνώσεις της, από το εξαιρετικό συστατικό της ιδιαίτερης συγγραφέα που διαθέτει. Η Μάρα Μειμαρίδη δεν είναι μια συγγραφέας λαϊκού αναγνώσματος, μέσα από τα βιβλία της διδάσκεσαι πραγματικά ιστορία, τον τρόπο ζωής των ηρώων της, τον τρόπο σκέψης της κοινωνίας εκείνων των εποχών. Η γλαφυρότητα που αναβιώνει μια ιστορική εποχή μέσα από τον τρόπο γραφής της, ήταν αυτό που λάτρεψα.

Η αναβίωση του μποτέ της Eυταλίας ήταν κάτι αναμενόμενο, μιας και οι συνταγές της Eυταλίας για την περιποίηση της γυναικείας ομορφιάς, είναι πράγματι «μαγικές». Η Μάρα Μειμαρίδη με πολύ αγάπη και με την υψηλή αισθητική που την χαρακτηρίζει, φρόντισε και δημιούργησε μια σειρά γυναικείων καλλυντικών, υψηλών προδιαγραφών, βασισμένη στις παλιές σπιτικές σμυρναϊκές συνταγές. Κρέμες προσώπου, σώματος, μάσκες, έλαια, σαπούνια, είδη μπάνιου όλα εναρμονισμένα με το σλόγκαν της Eυταλίας  “Ποτέ μη βάλεις στη μούρη σου κάτι, που δεν μπορείς να το φας”.

Το μποτέ της Ευταλίας άνοιξε τις πόρτες του το 2011, σε ένα χώρο που αποπνέει ζεστασιά,διακοσμημένο με υπέροχα έπιπλα αντίκες και με μυρωδιές που σε ξετρελαίνουν από μακριά,στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 12 στα Ιλίσια.Τα προιόντα από το μποτέ της Ευταλίας μπορείτε επίσης να τα βρείτε στη Λάρισα Φρίξου 1 και Δευκαλίωνος  και  Κ.Τσαλδάρη &Αποστόλου Παύλου γωνία Ανάληψη στο κατάστημα t@g στη Ρόδο.

Όπως υποστηρίζει η διάσημη συγγραφέας, και όχι μόνο ” Η γυναίκα ανά τους αιώνες, με όπλο το μυαλό και την εμφάνιση, πετύχαινε πάρα πολλά. Η ομορφιά έρχεται εκ των έσω. Όταν βλέπεις μέρα με τη μέρα το πρόσωπό σου να αλλάζει, να γίνεται πιο φωτεινό, με άλλον αέρα βγαίνεις έξω και αντιμετωπίζεις όλες τις προκλήσεις. Επαγγελματικές και ερωτικές. Οι γυναίκες σήμερα, δεν προλαβαίνουν καν να φάνε σπίτι τους. Πώς να τους πεις “φτιάξε μόνη σου και την τάδε ή την δείνα μάσκα;” Θέλουν κάτι άμεσο, αποτελεσματικό και σε πολύ προσιτή τιμή. Αυτό ήθελα να καταφέρω και αν κρίνω από τα λεγόμενα των γυναικών που με επισκέπτονται και ήδη δοκίμασαν τα προϊόντα, θεωρώ, πως αυτά τα τρία το Μποτέ τα καλύπτει”.

k.s

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα