Η δικτύωση είναι δημιουργική, της Μαριλένας Καραφώτη

Δημοσιεύθηκε

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Πώς το φεγγάρι θα προστατέψει τη βιοποικιλότητα της γης

Η προστασία της βιοποικιλότητας της Γης είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Μια νέα έρευνα προτείνει την κρυογονική διατήρηση βιολογικού υλικού στους σκιασμένους κρατήρες του φεγγαριού.

Διαβάστε περισσότερα...

8518467679_9e94294f90_z

Στην Ελλάδα του σήμερα είναι εύκολο να απογοητευτεί κανείς εάν ψάχνει για δουλειά, διότι οι κλειστές πόρτες είναι πλέον πολλές και οι κενές θέσεις στις καλές δουλειές καλύπτονται συνήθως με χαρακτηριστική εσωστρέφεια.

Υπάρχει μια τυχόν λύση, εάν βρίσκεται κάποιος σε αναζήτηση εργασίας, που ονομάζεται διαδίκτυο. Το Ιντερνέτ μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από μερικές ηλεκτρονικές σελίδες αγγελιών, αν το χρησιμοποιήσεις, βέβαια, δημιουργικά. Για παράδειγμα, παράλληλα με το γενικό ψάξιμο αγγελιών, μπορείς να κάνεις μία λίστα με τις εταιρίες όπου θα σου άρεσε να δουλέψεις και να τις ψάξεις online. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσες να τους στείλεις το βιογραφικό σου (CV), ίσως ένα mail για να ζητήσεις παραπάνω πληροφορίες ή κάποια συστατική επιστολή. Αν πάλι δεν βρεις τρόπο να επικοινωνήσεις με τα άτομα που σε ενδιαφέρουν, θα μπορούσες να βρεις πλάγιους αλλά θεμιτούς τρόπους για να «πλασάρεις» πιο επαγγελματικά τον εαυτό σου.

Όλο και περισσότεροι εργοδότες πλέον αναζητούν υποψηφίους μέσω του internet και συγκεκριμένα μέσω της εταιρικής τους ιστοσελίδας, των ιστοσελίδων καριέρας και των Social Media, όπως Facebook, Twitter κτλ. Υπάρχει και το LinkedIn το οποίο, παρόλο που δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο τα άλλα, είναι σίγουρα το πιο επαγγελματικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης. Καταχωρείς στο προφίλ σου όσο πιο αναλυτικό βιογραφικό μπορείς, μαζί με μια σοβαρή φωτογραφία και, αν θέλεις, links σχετικά με τη δουλειά σου. Με αυτό τον τρόπο δείχνεις σε ανθρώπους του χώρου σου ότι έχεις καλό γνωστικό υπόβαθρο, επαρκεί επαγγελματική πείρα και ιδέες που ξεχωρίζουν.

Παρ’ όλα αυτά, για να προωθήσεις τη δουλειά σου, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και τα υπόλοιπα social networks, όπως το Twitter, όπου μέσω του «follow» σε άτομα του χώρου που σ’ ενδιαφέρει μπορείς να μένεις ενημερωμένος για τις αναρτήσεις τους που ίσως οδηγήσουν σε χρήσιμες για τον επαγγελματικό σου χώρο πληροφορίες ή και γνωριμίες. Ή ακόμη, η δημιουργία του δικού σου μπλογκ, μπορεί να λειτουργήσει ως προσωπικός φάκελος με δείγματα της δουλειάς σου, φωτογραφίες ή κείμενα.

Τέλος, επειδή πλέον η χρήση του Ίντερνετ και των social media είναι τόσο διαδεδομένη, φρόντισε να «γκουγκλάρεις» το όνομα σου και να δεις σε ποια sites αναφέρεσαι, με ποια ιδιότητα, και αν δεν σου αρέσει κάτι προσπάθησε να το διορθώσεις.

Είναι γεγονός ότι οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και το internet δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τελείως την προσωπική επαφή και τη διαπροσωπική επικοινωνία, συμβάλλουν όμως σημαντικά στην ανάπτυξη επαγγελματικών σχέσεων και δικτύων που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δύσκολο να δημιουργηθούν. Δεν είναι ανάγκη, δηλαδή, μόνο να είσαι άνεργος για να τα ακολουθήσεις όλα αυτά, η δικτύωση γενικότερα σίγουρα πλέον αποτελεί προϋπόθεση για την επαγγελματική εξέλιξη του καθενός μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα