Σας έχω ξαναπεί ότι με τα ψάρια και τα θαλασσινά του Καλλιμάνη έχω βρει την υγειά μου. Είναι έτοιμα όλα καθαρισμένα και κομμένα σε μερίδες μέσα στο σακουλάκι τους, ξεπαγώνουν εύκολα και μαγειρεύονται ακόμα πιο εύκολα, δίνοντάς σου έμπνευση για πολλές συνταγές!
Εγώ έχω μια μανία με τη μουστάρδα, πιθανόν να το έχετε καταλάβει. Τη βάζω σχεδόν παντού, ταιριάζει σε πολλά φαγητά τελικά. Για το κρέας είναι αναμενόμενος συνδυασμός, για τα ψάρια και θαλασσινά όμως, το είχατε σκεφτει; Δείτε 2 πολύ εύκολες συνταγές που σε μισή ώρα θα σας δώσουν χορταστικά και απολαυστικά γεύματα!
Γιαχνί με καλαμαράκια και σάλτσα μουστάρδας
Υλικά
1 πακέτο καλαμαράκια καθαρισμένα Καλλιμάνης
5-6 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Μπόλικο φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι/πιπέρι/θυμάρι
Λίγο λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι και την πιπεριά για 1 λεπτό, ρίχνουμε και τις πατάτες και καλύπτουμε με μπόλικο νεράκι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν. Αν ξεμείνει από νεράκι το φαγητό, προσθέτουμε λίγο από το βραστήρα. 5 λεπτά πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και τον μαϊντανό και το θυμάρι και σερβίρουμε με λίγο φρεσκοστιμμένο λεμόνι. Δεν θέλει πάνω από μισή ώρα βράσιμο, αν έχετε κόψει μικρά κομμάτια τις πατάτες.
Πριν λίγες ημέρες έκανα κάτι που δεν συνηθίζω. Συνδύασα το ψάρι με ρύζι, επειδή δεν είχα πατάτες. Μου άρεσε πολύ! Το απαλό φιλέτο γλώσσας ετοιμάστηκε σε 5 λεπτά στο τηγάνι και το ρυζάκι σε άλλα 15′. Πολύ εύκολα και γρήγορα, είχα ένα χορταστικό και μυρωδάτο πιάτο!
Φιλέτο ψαριού με αρωματικό ρύζι στο wok
Υλικά:
1 πακέτο γλώσσες Καλλιμάνης
Ρύζι basmati
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι/κάρυ
Εκτέλεση:
Σε ένα wok με ελάχιστο ελαιόλαδο, τηγανίζουμε ελαφρά και από τις δύο πλευρές τις γλώσσες, τις ακουμπάμε σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώνουμε και διατηρούμε ζεστές. Στο ίδιο wok ρίχνουμε το ρύζι, λίγο νερό, αλάτι, μουστάρδα και κάρυ, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε στο ίδιο πιάτο με το ψάρι.
*Αν αγαπάτε τα ψάρια και τα θαλασσινά αλλά αγαπάτε και τις εξόδους σε ωραία εστιατόρια, δοκιμάστε τη Μπόμπενα στην Καισαριανή. Πολλοί από εσάς θα τη γνωρίζετε, πρόκειται για πολύ γνωστό μαγαζί 20ετίας. Ο Δημήτρης, ο γιος της Μπόμπενας, θα σας περιποιηθεί!