Μου έφερε η γιαγιά μου πριν πολύ καιρό, μια κομπόστα ροδάκινο! Είχα να δω κομπόστα κάτι χρόνια! Την άφησα εκεί να κάθεται για κάνα μήνα, δεν της έδινα σημασία. Εν τω μεταξύ, η θερμοκρασία ανέβηκε και το χρώμα του ροδάκινου, τραβούσε κάθε τόσο το βλέμμα μου, ώσπου μια μέρα δεν κρατήθηκα, άνοιξα το βάζο! Πήρα ένα κουτάλι της σούπας και ήπια λίγο ζουμάκι και τότε ξύπνησαν οι μνήμες! Μου έπαιρναν συχνά κομπόστες όταν ήμουν παιδάκι, λάτρευα την ανάμεικτη με τα κεράσια και τον ανανά!
Αυτό ήταν, αποφάσισα να τη βάλω σ’ ένα γλυκό ψυγείου, από αυτά που φτιάχνεις γρήγορα κι εύκολα, που για ένα διάστημα κάποιοι γκουρμεδιάρηδες τα σνόμπαραν και τα θεωρούσαν κατωτάτου και που τώρα πάλι έχουν γίνει hot επιλογή! Ένα γλυκό που να θυμίζει αρχές ’90 και να μπορείς κάθε φορά που ανοίγεις το ψυγείο να του κλέβεις κι από μια κουταλιά!
Σκέφτηκα ότι το ζωηρό ροδακινί θα ταίριαζε πολύ όμορφα σε ένα γλυκό με χρώμα γαλακτερό, όχι σκούρο! Όμως στη γεύση θα ήθελα να είναι και πιο ιδιαίτερο, να έχει κάτι μεθυστικό! Συνδύασα λευκή σοκολάτα με τεκίλα! Και το αποτέλεσμα δεν φαντάζεστε πόσο υπέροχο!
Υλικά για το γλυκό ψυγείου με λευκή σοκολάτα, τεκίλα και ροδάκινα κομπόστα:
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
2 σφηνάκια τεκίλα
Ροδάκινα κομπόστα κομμένα σε ωραίες φετούλες
150γρ γάλα φρέσκο
200 γρ. λευκή κουβερτούρα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
Ξύσμα 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα με το βούτυρο, ίσα να ενωθούν τα υλικά, να μην βράσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι την κουβερτούρα σε κομματάκια και το ζαχαρούχο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά και να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
Παράλληλα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ έχουμε θρυμματίσει τα μπισκότα και τα έχουμε νοτίσει με την τεκίλα. Προσθέτουμε, λοιπόν, το μίγμα γάλακτος-σοκολάτας πάνω στα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά. Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στολίζουμε ομοιόμορφα με τις φετούλες ροδάκινου. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να παγώσει και να σφίξει, ώστε να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.