«Επτά πληγές του σήμερα», η φωτογράφηση

Δημοσιεύθηκε

Οι επτά πληγές του σήμερα, ανεργία, πείνα, ναρκωτικά, άστεγοι, κοινωνική απομόνωση, Bullying, αλκοολισμός. Ίσως δεν είναι μόνο αυτές οι πληγές της σύγχρονης εποχής, σίγουρα όμως είναι φαινόμενα που πλήττουν μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και που οι περισσότεροι έχουμε αντιμετωπίσει είτε στο οικογενειακό είτε στο φιλικό μας περιβάλλον.

Και αν κάποτε λέγαμε ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, η δύναμη της εικόνας στην σύγχρονη εποχή είναι ένα άλλο φαινόμενο όπου με τα μέσα της τεχνολογίας «ταξιδεύει» και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Αυτή τη δύναμη θέλησαν να χρησιμοποιήσουν «γνωστοί» πολίτες της Ρόδου, ώστε με αυτό τον τρόπο, να προβληματίσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία. Άνθρωποι που φωτογραφήθηκαν σε ρόλους αντιφατικούς με το προφίλ τους, θέλοντας να δείξουν ότι στην εποχή μας, πίσω από την εικόνα που βλέπουμε, υπάρχουν χιλιάδες άλλες που δεν ξέρουμε.

Bullying: Εμμανουέλα Χούλη - Ζηνέτα Χατζηρήγα-Αντώνης Χατζηρήγας
Bullying: Εμμανουέλα Χούλη – Ζηνέτα Χατζηρήγα-Αντώνης Χατζηρήγας
Δικαία Μαραβέλια- άστεγοι
Δικαία Μαραβέλια- άστεγοι
Μανώλης Μοράρης- ανεργία-πείνα
Μανώλης Μοράρης- ανεργία-πείνα

 

Ιουλία Μπονάρου- κοινωνική απομόνωση
Ιουλία Μπονάρου- κοινωνική απομόνωση
Μεμνουνέ Κιαζίμ- ναρκωτικά
Μεμνουνέ Κιαζίμ- ναρκωτικά
flust.gr
Αναστασία Κορινθίου-Μάριος Μαραβέλιας- αλκοολισμός

 

Ελευθερία Φτακλάκη-κακοποίηση
Ελευθερία Φτακλάκη-κακοποίηση

Η beyond διαφημιστική και η Εμμανουέλλα Αραμπατζή είχαν την σκηνοθετική επιμέλεια, ο Δημήτρης Μπιλιάς επιμελήθηκε την φωτογράφηση και η Ελένα Χίου το μακιγιάζ.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα