Επιστήμονες επιβεβαίωσαν τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν

Επιστήμονες επιβεβαίωσαν τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν

Επιστήμονες στις ΗΠΑ μέτρησαν τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν, για την επέκταση του χρόνου στη μικρότερη κλίμακα που ήταν δυνατή μέχρι σήμερα.

Απέδειξαν ότι δύο μικροσκοπικά ατομικά ρολόγια χτυπούσαν με διαφορετικές ταχύτητες και επομένως έδειχναν διαφορετικούς χρόνους.

Οι Ερευνητές είπαν ότι τα πειράματά τους έδειξαν ότι ήταν δυνατή η κατασκευή ατομικών ρολογιών. Τέτοια ακριβά ατομικά ρολόγια μπορεί στο μέλλον να χρησιμεύσουν ως «μικροσκόπια». Θα είναι η αρχή της ανακάλυψης όπου η σχετικότητα και η βαρύτητα αλληλεπιδρούν με την κβαντική μηχανική. Που αποτελεί ένα μεγάλο αίνιγμα στον τομέα της Φυσικής.

Η γενική θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν του 1915 εξηγεί φαινόμενα μεγάλης κλίμακας. Όπως η βαρυτική επίδραση στο χρόνο, και έχει σημαντικές πρακτικές εφαρμογές. Όπως η διόρθωση των δορυφορικών μετρήσεων GPS. Αν και αυτή η θεωρία είναι πάνω από έναν αιώνα, παραμένει εξαιρετικά συναρπαστική για τους φυσικούς.

Οι επιστήμονες, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούν ατομικά ρολόγια για να μετρήσουν τη σχετικότητα με αυξανόμενη ακρίβεια. Κάτι που ελπίζουν ότι θα βοηθήσει τελικά να εξηγηθεί πώς η βαρύτητα αλληλεπιδρά με την κβαντική μηχανική

Σύμφωνα με τη θεωρία της σχετικότητας και την παραμόρφωση του χωροχρόνου που προβλέπει, δύο ατομικά ρολόγια σε ελαφρώς διαφορετικά ύψη σε ένα βαρυτικό πεδίο χτυπούν με διαφορετικούς ρυθμούς. Ένα ρολόι χτυπά πιο αργά σε χαμηλότερο υψόμετρο, πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος κυλάει πιο αργά, κάτι που επιβεβαιώθηκε από το νέο πείραμα (το οποίο χρηματοδοτήθηκε, μεταξύ άλλων, από τις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ), το οποίο έλαβε χώρα λιγότερο από δύο ρολόγια το ένα από το άλλο χρόνο στο παρελθόν

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Τεράστιο και πολύτιμο διαμάντι σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's
Next Animasyros 2022: Κάλεσμα στους δημιουργούς να καταθέσουν τις ταινίες τους
Animasyros 2022: Κάλεσμα στους δημιουργούς να καταθέσουν τις ταινίες τους