Εμείς… και τα μαλλιά μας,του Σωτήρη Βασίλα

Δημοσιεύθηκε

Δεν ξέρω αν το θέμα της γυναικείας ομορφιάς έχει διερευνηθεί από ψυχολογικής απόψεως, αλλά το μόνο σίγουρο και βέβαιο είναι ότι όταν η γυναικεία ψυχολογία παρουσιάζει διακυμάνσεις, την «πληρώνουν» τα μαλλιά! Ίσως επειδή τα περισσότερα πράγματα είναι δύσκολο να τα αλλάξουμε, διαλέγουμε την αλλαγή στην κόμη μας! Όμως, για να μπορούμε να «ξεθυμαίνουμε» ψυχολογικά στα μαλλιά μας, πρέπει να τα προσέχουμε, για να τα έχουμε και να μπορούμε να  τους αλλάζουμε τα «φώτα».

hair-art-at-home-2013-13

Ο Σωτήρης Βασίλας ειδικός μαλλιών εδώ και χρόνια, μας προτείνει τους τρόπους  να είναι τα μαλλιά μας γερά και δυνατά για να μας «αντέχουν».

Όπως ακριβώς και το δέρμα μας, τα μαλλιά μας επηρεάζονται από το κρύο. Και αν για το δέρμα χρησιμοποιούμε ενυδατικές κρέμες το ίδιο ακριβώς πρέπει να κάνουμε και για τα μαλλιά, με εντατικό ρυθμό, ειδικά τώρα το χειμώνα. Ξεκινώντας λοιπόν από το σαμπουάν χρησιμοποιούμε ένα προϊόν με extra ενυδάτωση, ακόμα και αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά. Επίσης μπορούμε να κάνουμε ένα συνδυασμό σαμπουάν ως εξής: To πρώτο χέρι λουσίματος με ενυδατικό σαμπουάν και το δεύτερο με αυτό που χρησιμοποιούμε συνήθως. Το σημαντικό επίσης είναι να χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε conditioner που ειδικά τώρα τον χειμώνα καλό θα είναι να μην ξεβγάζεται, δηλαδή να είναι προϊόν leave in. Με αυτό τον τρόπο προστατεύουμε τα μαλλιά μας και μετά το λούσιμο, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα λαμπερών μαλλιών.

Θα ήταν ιδανικό επίσης να επιλέγαμε μια εβδομαδιαία αγωγή ενυδάτωσης σε συνδυασμό με ένα προϊόν προστασίας, όπως η σιλικόνη ή κάποιο παρόμοιο. Τέλος να επισημάνουμε ότι το καθημερινό λούσιμο τον χειμώνα είναι απαγορευτικό για την προστασία των μαλλιών, όπως και τα βρεγμένα μαλλιά στο έντονο κρύο, διότι το νερό κρυσταλοποιείται  και υπάρχει ο κίνδυνος  ακόμα και για σπάσιμο της τρίχας.

 

Σωτήρης Βασίλας, Hair Art Studio

 https://www.facebook.com/SotirisVasilasHairArtStudio/

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα