Δράσεις για τους νέους της Λέρου από το Επινήσια Ηώς

Δημοσιεύθηκε

Το ταξίδι του προγράμματος Επινήσια Ηώς, συνεχίζεται με την επίσκεψη στη Λέρο, από την Κυριακή 17 Απριλίου έως και την Τετάρτη 20 Απριλίου. Με μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το πρόγραμμα αναδεικνύει τις επαγγελματικές ευκαιρίες που μπορούν να βρουν οι νέοι που διαμένουν σε 24 ελληνικά νησιά.

Στη Λέρο, η κύρια δράση του Επινήσια Ηώς θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου τη Δευτέρα 18 Απριλίου, με εκπαιδευτικές παρουσιάσεις – εργαστήρια. Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί στις 11:00, παρουσιάζοντας τις δυνατότητες της κοινωνικής οικονομίας, τις αναγκαίες δεξιότητες επιτυχίας, τις επαγγελματικές ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργηθούν στη Λέρο αξιοποιώντας τις δυνατότητες του εναλλακτικού τουρισμούτης ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας και τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του αγροδιατροφικού τομέα και της αλιείας. Το απόγευμα στις 19:30 θα γίνουν συνεντεύξεις με δύο επιτυχημένους επαγγελματίες, τον Χρήστο Παπαδημητρίου, Διευθ. Σύμβουλο της εταιρίας  Kalamata Papadimitriou   που παράγει το διεθνώς βραβευμένο ελληνικό βαλσάμικο ξύδι και τον Δημήτρη Ράντο, Promos Director, της εταιρίας  Viva Wallet- Όμιλος Viva που έχει καταφέρει να αλλάξει τον τρόπο που συναλλασσόμαστε, με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι.

Την Τρίτη, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια ειδική δράση για τους μαθητές ΕΠΑΛ του νησιού στις 14:30 στο καφέ-εστιατόριο Λυχνάρι.

Την Κυριακή 17 Απριλίου, την Τρίτη 19 και Τετάρτη 20 Απριλίου, θα γίνουν συναντήσεις με δραστήριους νέους και επαγγελματίες του νησιού.

Η συμμετοχή στο «Επινήσια Ηώς» είναι δωρεάν και στις επιτόπιες δράσεις προσκαλούνται όχι μόνοι οι νέοι αλλά και οι μεγαλύτεροι.

Οι δράσεις του προγράμματος στη Λέρο υποστηρίζονται συμπληρωματικά με τις ευγενικές χορηγίες των τοπικών επιχειρήσεων «Παραδοσιακόν» και το πρακτορείο «Aegean Travel»

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα