«Δαγκώσατε την λαμαρίνα ;»… Μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος! της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Δημοσιεύθηκε

Ευχαριστήστε τις ορμόνες σας!
Σύμφωνα με νέα μελέτη που διενεργήθηκε από ερευνητές του Harvard Medical School, επικεντρώθηκαν στην ορμόνη «ωκυτοκίνη», που συχνά αποκαλείται η «ορμόνη της αγάπης». Η ωκυτοκίνη συνδέεται με δραστηριότητες όπως τα χάδια, τα φιλιά, και το σεξ. Επικεντρώθηκαν στην ωκυτοκίνη και σε ένα ρινικό σπρέι που μπορεί να βοηθήσει τους παχύσαρκους ανθρώπους να φτάσουν σε ένα υγιές βάρος.

Έρευνα που έγινε σε 25 υγιείς νέους άνδρες, 13 άνδρες που είχαν φυσιολογικό ΔΜΣ και 12 άνδρες που ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Έδωσαν στους συμμετέχοντες είτε το σπρέι ωκυτοκίνης ή ένα εικονικό φάρμακο(placebo), και κανένας συμμετέχων δεν ήξερε ποια έλαβε.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές μέτρησαν πόσες θερμίδες οι συμμετέχοντες έτρωγαν μέσω των γευμάτων τους.

Τα αποτελέσματα, δείχνουν τη δύναμη της αγάπης που μπορεί να βοηθήσει να μειώσουμε την πρόσληψη τροφής μέσω των πολλών γευμάτων. Όταν οι συμμετέχοντες έπαιρναν τη δόση ωκυτοκίνης, έτρωγαν 122 θερμίδες λιγότερες και 9 γραμμάρια λίπους λιγότερα, κατά μέσο όρο.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν βελτιωμένη αντίσταση στην ινσουλίνη και αυτό ενίσχυσε και τον μεταβολισμό τους. Αν και η μελέτη είναι μικρή και περιορίζεται σε νέους άνδρες είναι ελπιδοφόρα, αφού έδειξε σαφή ρύθμιση της όρεξης, χωρίς σημαντικές παρενέργειες.

«Όπως και να έχει, ακόμη και αν δεν θέλετε να χάσετε βάρος, δείξτε τα συναισθήματα σας, αγκαλιάζοντας τους αγαπημένους σας ανθρώπους».

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα