Ατελείωτη η χρήση βίας στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσιεύθηκε

Μετά το τελεσίγραφο και σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης από την πλευρά της κυβέρνησης Ερντογάν απέναντι στους διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τη χρήση βίας και δακρυγόνων, προσπάθησαν να εκκενώσουν την πλατεία. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα υπάρχουν αρκετοί τραυματίες και ένας νεκρός από τις συγκρούσεις. Ο Ερντογάν δήλωσε σε συλλαλητήριο στην Άγκυρα:

“Η πλατεία Ταξίμ πρέπει να εκκενωθεί, διαφορετικά οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ξέρουν πώς να την εκκενώσουν”. Κάλεσε να υπάρξει ενότητα μεταξύ των Τούρκων και κατηγόρησε τις ξένες δυνάμεις, τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τους κερδοσκόπους των αγορών, ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές και προσπαθούν να υπονομεύσουν την οικονομία της Τουρκίας. Επίσης τόνισε ότι οι συγκεντρώσεις του κόμματος AKP στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη γίνονται στα πλάισια της προεκλογικής εκστρατείας για τις τοπικές εκλογές του επόμενου έτους και δεν σχετίζονται με τις διαδηλώσεις.

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Ταξίμ, αρκετοί άνθρωποι μεταφέρθηκαν έξω από το πάρκο σε φορεία για να περιμένουν τα ασθενοφόρα, ενώ στην πλατεία υπήρχαν και οικογένειες με μικρά παιδιά που προσπαθούσαν να την εγκαταλείψουν. Πολλά ξενοδοχεία της περιοχής παρέχουν άσυλο στους διαδηλωτές αντιδρώντας στην χρήση βίας των αστυνομικών, ενώ σε αλλά έχουν στηθεί αυτοσχέδια  “νοσοκομεία” για την περίθαλψη τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα