Αρχιτεκτονικές συναντήσεις για τη νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων

Δημοσιεύθηκε

Αρχιτέκτονες και λάτρεις της αρχιτεκτονικής, ήρθε η κατάλληλη ημερίδα για εσάς!

unnamed (2)
Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Ημερίδας ΔΟΜΕΣ Index 03 “ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ”, η νέα γενιά Ελλήνων αρχιτεκτόνων συνομιλεί με τα έργα μεγάλων αρχιτεκτόνων όπως του Gerrit Rietveld, του Mies van der Rohe, του Álvaro Siza, του Toyo Ito και του Τάκη Ζενέτου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, με είσοδο ελεύθερη.

Ένας μαραθώνιος διάλογος με τη διεθνή αρχιτεκτονική, με πρωταγωνιστές 45 Έλληνες αρχιτέκτονες κάτω των 45 χρόνων που παρουσιάζουν τα αρχιτεκτονικά έργα που αποτέλεσαν το σημείο αναφοράς της δικής τους έμπνευσης και εξέλιξης. Το ρόλο του σχολιαστή αναλαμβάνουν 10 καταξιωμένοι αρχιτέκτονες και καθηγητές Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής από όλη την Ελλάδα.

Η Ημερίδα ξεκινά στις 10.30 και χωρίζεται σε πέντε διαφορετικές συνεδρίες. Τα έργα που θα παρουσιαστούν προέρχονται από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία αλλά και το ουτοπικό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα χρήσεων, από ιδιωτικές κατοικίες, δημόσια κτήρια και γραφεία έως και μνημεία, μουσεία και κήποι, από τις αρχές του 1900 έως και σήμερα. Απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και τοπίου, φοιτητές, καλλιτέχνες, πολιτικούς μηχανικούς αλλά και σε όσους ασχολούνται με την αρχιτεκτονική και το design.

unnamed (1)

Η Ημερίδα “ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ” διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από το αρχιτεκτονικό περιοδικό ΔΟΜΕΣ και τη διαδικτυακή βιβλιοθήκη έργων ελληνικής αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ INDEX. Στόχος της διοργάνωσης είναι η εύρεση ενός κοινού τόπου μεταξύ της νέας γενιάς Ελλήνων αρχιτεκτόνων και της σημαντικής διεθνούς αρχιτεκτονικής.

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015
Αμφιθέατρο Μουσείου Μπενάκη
(Πειραιώς 138)
Ώρα Έναρξης: 10.30
Είσοδος Ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες: http://domesindex.com/afetiries/

Ακολουθήστε μας στο Google News

Facebook
Twitter
LinkedIn

Περισσότερα
άρθρα